tiistai 23. elokuuta 2011

Libya ja sotapropaganda

Libyan tilanteesta on nyt monia käsityksiä.
http://antifasistit.blogspot.com/2011/08/gaddafi-hallitsee-edelleen-tripolia-ja.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/08/lantiset-arvot.html
Gaddafin joukot jokatapauksessa ovat vielä kykeneviä taistelemaan eli tilanne ei ole vielä ohi.
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/libya/8717392/Libya-battle-for-Tripoli-turns-bloody-as-Gaddafi-holds-out-to-the-end.html

Yhdysvaltojen ilmavoimien kyky projisoida voimaa on kuitenkin valtava ja lienee hyvin vaikea taistella sitä vastaan käytännössä.
http://www.capitalfm.co.ke/news/2011/08/23/gaddafis-son-mocks-libyan-rebels/

"The scale of the relentless attacks that we have seen by Ghaddafi forces to intimidate the residents of Misrata for more than two months is truly horrifying," said Amnesty's Donatella Rovera, currently in Libya.
http://afrol.com/articles/37701

http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-14625205

Pidemmän päälle Gaddafin asema on hyvin vaikea, koska NATOlla on käytössään valtava sotilaallinen ylivoima. En tiedä onko yleensä mahdollista taistella NATOa vastaan Libyan suhteellisen tasaisessa maastossa.
http://gaddaficaptured.blogspot.com/2011/08/kuinka-twiitit-ja-tekstiviestit.html

Pidemmän päälle Gaddafin joukkojen taistelutahto on mahdollista murtaa jatkuvilla pommituksilla ja saarrolla (ruoka loppuu, ammukset loppuu jne). Sinällään Gaddafi voi kyetä taistelemaan ja vastustamaan NATOa hyvinkin kauan, koska Gaddafilla on ainakin tällä hetkellä vielä tukijoita riittävästi pitkäaikaiseenkin konfliktiin. NATOnkin kyky projisoida voimaa voi olla pidemmällä tähtäyksellä yllättävän heikko, jos kansalaismielipide kääntyy sotaa vastaan.
http://www.guardian.co.uk/world/2011/aug/23/china-assets-post-gaddafi-libya

http://jooel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/81272-profeetta-muhammad-ilmestyi-ladon-seinaan-hameenlinnassa

http://nosint.blogspot.com/2011/08/nato-shoots-down-kadafi-forces-scud.html

http://juffo.blogspot.com/2011/08/islam-ja-ufot.htmlTällä hetkellä näyttää kuitenkin siltä, että kapinalliset eivät kykene ottamaan Tripolia kunnolla haltuunsa eli taistelu jatkuu. Kapinallisten taistelutahto voi romahtaa hyvinkin äkkiä jos ratkaisua ei saavuteta nopeasti eli tilanne on vielä auki.
http://leonorenlibia.blogspot.com/

http://waterput.yolasite.com/english/american-secret-agents-acting-as-journalists-and-youtube-censorship-hawa-limitd

Iso osa informaatiosta mitä tuotetaan on sotapropagandaa. Luonnollisesti kaikki osapuolet tekevät sotapropagandaa ja asialla on myös yksityisiä tahoja. Voidaan kysyä pyrkiikö superäly ottamaan suoraan hallintaan isoja osia planeetasta taistelurobottien tuotantoa varten?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti