perjantai 25. marraskuuta 2022

Jussi ja Kristinusko

Monet varmaan lukijoista pohtivat Jussin ja Jeesuksen välistä yhteyttä. Molemmat nimet alkavat samalla kirjaimella J, samoin Jumala alkaa J:llä. Itse kyllä tykkään Raamatusta. Raamattu on oman aikansa scifiä ja itse olen science fiction (SF) ystävä. Erityisesti tykkään dystopioista, joita Raamattu on tulvillaan.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/tapio-tuomaala/maata-nakyvissa-festareilla-nuoria-peloteltiin-kadotuksella-ja-helvetilla/

Raamatussa on myös utopioita, joista tykkään myös. Kunnon dystopia ja utopia samassa kirjassa on hieno juttu. Ilmastosatanismi on oman laisensa scifi kertomus. Hindulaisuudessa Shiva on luova ja tuhoava Jumala, aivan kuin Raamatussa Saatana.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Shiva

Ei ne tietysti samoja ole mutta yhdenmukaisuus on silmiinpistävä. Hindulaisilla on ehkä enemmän draamaa, onhan Raamatussakin draamaa eli ei se sen huonompi ole. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Shaivismi

Jotkut "kristitythän" uskovat, että Jeesus oli Saatanan inkarnaatio. En nyt muista mikä lahko se oli mutta joku se (Jos lukija tietää niin voi lisätä kommentteihin). Raamatuistahan on poistettu ja muutettu monet kohdat poliittisten syiden takia, eli nykyinen Raamattu ei ole alkuperäinen vaan poliittisen prosessin tulos. Monia kristittyjä ryhmiähän on historian saatossa tuhottu juuri tuollaisten "väärien" oppien takia. Tällöin on menetetty valtavat määrät "kristillistä" teologiaa.

Vatikaanissahan on Saatanan patsas isolla paikalla alttarilla jossain, en nyt muita missä mutta siellä se on eli Katoliset kyllä ymmärtävät näistä asioista vaikka eivät niistä juurikaan puhu. Ei Paavi mikään hölmö ole. En tiedä ymmärtääkö Timo Soini näistä asioista, ilmeisesti ei. Eihän nämä asiat mitään salaisia ole vaan kyllä ihan julkisista lähteistä luettavia mutta harva viitsii kaivaa ja koluta kolkkoja sivupolkuja. 

Käsittääkseni myös joillakin eläimillä on tapana viedä kuolleelle lajitoverille kukkia haudalle, eli jonkinlaisia hautajaismenoja on myös eläinkunnassa. Uskonto siis lienee sisäsyntyistä ja luonnollinen tapa käsitellä elämän menoa ja kuolemia. En tiedä sitten minkälainen eläinten taivas ja helvetti ovat. Raamatussahan myös eläimet touhuavat taivaassa. 

Uskonnoissahan on kuitenkin pitkälti kyse politiikasta ja vallasta. Siinähän ei sinällään ole mitään pahaa ja ihmisille uskonnot ovat tärkeitä ja arvokkaita. Käytännössä maapallon, joka kolkassa, missä on ihmiskulttuuria, on uskontoja ja ne ovat olleet tärkeitä ja arvokkaita. Uskonnoista on paljon hyötyä ja haittaa. Yleisesti luultavasti enemmän hyötyjä kuin haittaa. Tosin hyödyt ja haitat eivät ehkä jakaudu kovinkaan tasaisesti käytännössä. Jotkut hyötyvät enemmän kuin toiset. Mikä on hyvä tai huono vaihtelee aika paljon maapallon eri kolkissa. 

Saatanahan (Lucifer, Aamunkoi, Aamutähti, Lucy, Lucius, Daddy, Isä, näitä on monia) symboloi monille tietoa ja rationaalista ajattelua "sokean" uskon sijaan. Saatana ei vaadi, että siihen uskoo eikä palvontaa vaan "tarjoaa" rationaalista voimaantumista. Siksi Saatana on ollut monille symboli yhteiskunnallisesta vapautumisesta. Saatana katkoo dogmien luomat rajoitteet ja siteet tarjoaa siten tietynlaisen "vapautuksen" teologian. 

https://jtalous.blogspot.com/2022/11/alfa-tv-konkurssiin.html

Saatanalla lienee Helvetissä Juhlat tänään!

http://juffo.blogspot.com/search/label/Kristinusko

Saatanahan tuntee kristillisen teologian (mukaan lukien Raamatun) varsin hyvin eli on siinä mielessä Raamatun suuri asiantuntija. Joku voi kysyä kuka on tämän tarinan lähde ja sitä voi tietysti pohtia, onko se tarinan hyvis vai pahis ja kumpi on kumpi vai onko kumpikaan.

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/tukholman-profetia.html

http://natonalla.blogspot.com/2022/09/suomi-naton-takia-sotaan.html

https://injektiopiikki.com/2022/03/22/gods-gonna-cut-you-down/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti