torstai 24. marraskuuta 2022

Sosiaalihuoltoa ei pidä rakentaa köyhien varaan

Avuntarvitsijoiden määrä ei ole tänä vuonna vähentynyt, pikemminkin päinvastoin. Tanja Reinikaisen mukaan tarvetta olisi myös uusille auttajille.

– Tarvitaan niitä, jotka auttavat pienesti, ja tarvitaan niitä, jotka auttavat isommin.

Hänen mukaansa kaikki apu on eteenpäin.

– Se antaa tunnetta, että myös näinä aikoina on välittäviä ihmisiä. Sellaisia, jotka haluavat lohduttaa ja olla tukena silloin, kun on vaikeaa.

Seuraava ruoka-apukeräys aiotaan järjestää Iisalmessa ensi tammikuussa.


 – Olen itsekin eläkeläinen, mutta sydämestäni annan tämän vähäisenkin.

https://yle.fi/a/74-20005899 

Monet ihmiset haluavat auttaa ihmisiä, joilla on pula kaikesta. Tässä on kuitenkin omat ongelmansa: ei ole mitenkään järkevää, että toiset pienituloiset auttavat toisia pienituloisia. Yleensä ihmiset, jotka auttavat toisia ovat itsekin pienituloisia. Tällä tavalla virallinen yhteiskunta sitten vetää avustukset pois, koska köyhät saavat apua toisilta köyhiltä. Tätä on tutkittu ja itsekin pienituloiset antavat vähistä varoistaan toisille köyhille, en pidä tätä järkevänä. Pienituloisten etu ei ole se, että toiset köyhät auttavat toisia köyhiä. Tällöin valtio ei ota mitään vastuuta vaan lisää köyhien kustannuksia

Valtion pitäisi auttaa energia asioissa kaikkia pienituloisia kunnolla. Kun lahjoitat, mieti tarkkaan, että ajatko Suomea sellaiseen suuntaan, jossa valtio vetäytyy kaikesta avustamisesta pois. Annatko sellaisen signaalin (eli merkin) joka antaa valtiolle moraalisen ja eettisen syyn olla auttamatta köyhiä. Itse en antaisi valtiolle tällaista lupaa. Kyllä valtion pitäisi huolehtia edes jonkin lailla suomalaisista köyhistä ennenkuin se antaa valtavat summat ulkomaille vastikkeetta (Fortum-Uniper, Italian rahoitus (mafia)) jne. Isketään yhdessä valtiolle luu kurkkuun. Auta levittämällä tätä viestiä!

http://jtalous.blogspot.com/2022/11/kiina-kehittaa-omia-ai-prossorejaan.html

Korkmanin mukaan pelkona on, että taantuma uhkaa Euroopan yhtenäistä tukea Ukrainalle.

– Suuri pelko on se, että säilyykö tämä yhtenäisyys Euroopassa, kun tulee kylmä talvi ja ostovoima heikkenee ja energiasta on pulaa ja sähkö ei toimi. Tuleeko sitten laajoja protestiliikkeitä, joita olemme nähneet jo joissain maissa. Uskon, että tässä maassa ei tule, Korkman sanoi. 

Korkman sanoi toivovansa, että Euroopassa ymmärretään laajasti mistä Ukrainan sodassa taistellaan. 

https://yle.fi/a/3-12681044

Valtio tuskin auttaa köyhiä, jos sen ei ole ihan pakko, vakauden takia. Valtiolle ei tule antaa sellaista käsitystä, että Suomen kansa automaattisesti tukee sitä. Tuki on ostettava!

Itse olen kannattanut järjestelmien debistabilisointia. Se tuo uutta dynamiikkaa talouteen. Siitä tutkimustuloksia.

https://bigthink.com/

1 kommentti: