perjantai 25. marraskuuta 2022

Disinformaatio ja propaganda

Sotaan ja rauhaan kuuluu aina propaganda. Sitä tuotetaan joka suunnassa sekä Amerikassa, EU:ssa, Suomessa, Kiinassa ja Venäjällä. Sitten on vielä uskovaisten propaganda jota tuotetaan valtavasti. Satanistista propagandaa tuotetaan varsin vähän.

Ylellä on sinällään laaja artikkeli disinformaatiosta. 

https://yle.fi/a/3-10777109

Artikkeli on kyllä yksipuolinen mutta silti laaja-alainen.

Myös Schulz julkaisee useita kirjoituksia päivässä, niin omalla Facebook-seinällään kuin kymmenien tuhansien ihmisten vahvuisissa Facebook-ryhmissä. Schulzilla on yli 2 400 seuraajaa, joille hän tarjoilee päivittäin synkkää maailmankuvaa: sisältä mädästä läntisestä yhteiskunnasta, Venäjää vastaan varustautuvasta Itä-Euroopasta, kansalaisille lankeavista hiilidioksidiveroista.

https://yle.fi/a/3-10777109 

Kyllähän hiilidioksidi ja energiajutut on nykytiedon valossa ihan tosia. 

Alla on esimerkkejä propagandavideoista. Youtubesta löytyy vaikka minkälaista eli kyllä sitä propagandaa tuotetaan. Yhdysvalloissa on vielä sitten yritysten tuottamaa propagandaa esim. tupakasta ja öljystä. Mainonta on monesti varsin lähellä propagandaa ja disinformaatiota. 

http://jtalous.blogspot.com/2022/11/alfa-tv-konkurssiin.html

http://jpoli.blogspot.com/2022/11/tukholman-profetia.html

Lisäksi on olemassa teknologista propagandaa eli esim. tekoälystä ja muista. Näistä en laita esimerkkejä kun sivusta tulee liian raskas. Voit etsiä niitä Youtubesta itse. Myös sijoitus jutuista on paljon propagandaa. Nämäkin jäävät lukijan vastuulle etsiä Youtubesta. UFO propagandaakin on olemassa. Maailmalla ja Suomessa on myös maahanmuutto, viher jne propagandaa ja siihen perustuu jopa puolueita ja uskontoja. Kyllähän näitä propagandan ja disinformaation lajeja on paljon. Ei tässä pystytä antamaan kattavaa kuvausta. Nämä olivat ehkä propagandan ja disinformaation merkittävimmät alueet. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti