maanantai 25. maaliskuuta 2013

Ilmastodenialismi

Marko Hamilo kirjoittaa blogissaan ilmastodenialismista.
http://www.tiede.fi/blog/category/skeptikon-paivakirja

http://yle.fi/puhe/ohjelmat/puheen_aamu/tiedetoimittaja_marko_hamilo_pelot_ovat_ikuisia_5864.html

Marko Hamilolta blogista ei käy ilmi Hamilon taustaa eli millä asiantuntemuksella hän puhuu. Ilmeisesti Hamilo ajattelee, että ns. luonnontieteelliset "faktat" ohjaavat rationaalisessa viitekehyksessä politiikkaa ja ihmisten mielipiteitä.

Ilmastonmuutos ei ole niin yksioikoinen asia kuin Hamilo kuvittelee.
http://ilmastohuijaus.blogspot.fi/2013/03/tutkimus-lapin-lampenemisesta-tehtiin.html

Kriittisiä kantoja ilmastonmuutokseen ovat monet esittäneet. Iso osa kritiikistä tulee ilmastotutkimuksen ulkopuolelta luonnollisesti, koska ilmastotutkijat on kaikki aivopesty uskomaan omiin teorioihinsa ja niiden oikeellisuuteen. Aivopesty tutkija ei ole enää oikea tutkija vaan uskovainen.
http://www.co2-raportti.fi/index.php?page=ilmastouutisia&news_id=1855

Hiilen kierto on elämälle välttämätöntä (ainakin maapallolla kaikki elämä perustuu hiilen kiertoon). Ihminen on nyt puuttunut geologiseen sykliin ja laittanut maapallon resurssit kiertoon. Tämä on monessa mielessä luonnolle hyväksi, koska siten biologinen potentiaali kasvaa. Hiilen määrän lisäys kierrossa on positiivinen asia elämälle. Maapallon alkuaikoina elämälle oli käytössä paljon enemmän hiiltä kuin nyt ja puut kasvoivat valtaviksi ja eläimet olivat isoja ja komeita. Dinosaurukset olivat kerrostalon kokoisia ja ne tepastelivat ja tallustelivat pallon pinnalla. Nyt on pitkälti pienten olentojen kuten ihmisten aika. Eikö olisi kiva jos meillä olisi isoja puita ja isoja eläimiä?
http://ilmastovanhemmat.fi/toivoa-tautitaloon-hiilineutraali-suomi-on-mahdollinen/


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti