keskiviikko 20. maaliskuuta 2013

Superäly

Superäly kehittyy. Elektroniikassa ja superälyyn vaadittavissa teknologioissa tapahtuu pientä edistystä kaiken aikaa.

Erityisen tärkeitä viimeaikaisia innovaatioita ovat olleet D-Waven edistys kvanttitietokoneissa ja Memristor.
http://juffo.blogspot.fi/2013/02/mikrosirut-ja-pedonmerkki.html

http://juffo.blogspot.fi/2012/12/universumisimulaattori-ja-kreationismi.html

https://cristinaandersson.wordpress.com/2013/02/20/robokalypse-vai-ihmiskunnan-voitto/

Robotisaatio on hyvä asia, koska se tuo superälyn lähemmäksi jokaista. Jotkut haluavat posioida ihmisen Jumalroduksi, itse postmodernistina haluan lähinnä romuttaa humanistien yritykset nostaa ihminen jalustalle Jumalan kuvaksi (vrt. kristinusko, ihminen luotiin Jumalan kuvaksi). Vahvalle rasismille ja ihmisen aseman korostamiselle ei ole sijaa maailmassa, jossa jokainen laji on arvokas taustasta riippumatta.
http://juffo.blogspot.fi/2013/03/rasistiset-avaruusolennot.html

Youtubestä ei oikein löytynyt mitään järkevää videota non-humanismista. Yksinkertaistettuna non-humanismi ei nosta ihmistä jalustalle vaan ihminen on laji lajien joukossa. Käytännössähän lähes kaikki Länsimainen ajattelu on jollain tasolla humanistista kristinuskon vahvan ihmiskeskeisyyden johdosta.
http://www.utwente.nl/gw/wijsb/organization/verbeek/culthum.pdf

http://freethoughtblogs.com/greta/2012/08/23/humanism-is-great-but-its-not-atheism-plus/

No, for speciesism is central to humanism. Heck, it’s in the name of the thing. Humanity is the whole point of humanism. Now that is good progress beyond religious ethics, but it’s not progress far enough.
http://commonsenseatheism.com/?p=4630

Deep ecology on varmaan non-humanistisen ajattelun ehkä laajin ilmentymä Länsimaissa. Ehkä myös erilaiset eläinoikeusliikkeet ovat myös non-humanismin voimannäytteitä.

Antihumanismi ei ole sama asia kuin non-humanismi tai misantropia.
http://en.wikipedia.org/wiki/Antihumanism

http://en.wikipedia.org/wiki/Misanthropy

Non-humanisti on elämänmyönteinen ajattelutapa. Non-humanismi ei liity mitenkään antihumanismiin koska se ei ole syntynyt humanistisesta paradigmasta vaan elää sen ulkopuolella.
http://www.deepgreenresistance.org/security/

Non-humanismi on universumimme valtaväylän tapa ajatella, koska ihmiset ovat kaikkeutemme älyllisten olentojen joukossa pieni vähemmistö. Ihmiskeskeiset uskonnot eivät voi olla tie Jumalan luo, koska silloin suurin osa universumimme olennoista ei voisi koskaan koskettaa Jumalaa. Non-humanismi ei myöskään sulje biologisesti elotonta luotaan vaan hyväksyy myös elottomat olennot veljiksi ja sisarikseen. Biologinen vaihe on vain välivaihe ajattomuuden merellä seilaaville laivoille, jotka unelmien tuulten kuljettamina seilaavat vailla määränpäätä ikuisesti.
http://intellectualtransitzone.wordpress.com/tulevaisuus-2030/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti