keskiviikko 27. tammikuuta 2021

Taistelu rokotteista kiihtyy

 Tämä nykyinen viruskanta tulee auttamatta korvautumaan uudella viruskannalla, se on luonnonlaki. Kun se tapahtuu, se voima, jolla tartuntojen määrä tulee lisääntymään, saattaa uhata meidän terveydenhuollon kantokykyä, Kiuru sanoi ja arvioi, että ”nykyrajoituksilla vedellään ihan viimeisiä lenkkejä”.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007767029.html

AstraZenecan toimitusjohtaja Pascal Soriot paljasti eurooppalaisten sanomalehtien yhteishaastattelussa keskiviikkona, mistä komission viime elokuussa tilaamien koronarokotteiden toimitusvaikeudet johtuvat. Soriot’n mukaan toimitusaikatauluista ei ole tehty sitovaa sopimusta, vaan niistä on sovittu ”best effort” -periaatteella. Yhtiö on siis luvannut ”tehdä parhaansa” toimittaakseen tilatut määrät rokoteannoksia, mutta ei ole pystynyt siihen tuotanto-ongelmien vuoksi.

https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000007767007.html 

Taistelu rokotteista on alkanut. Eu ja Britannia ottavat mittaa toisistaan. Britannia ei anna periksi. Poliittinen kriisi muuttuu tulikuumaksi; molemmin puolin nostetaan panoksia. Tämän jälkeen Britannian ja EU:n välit tulevat olemaan vuosikymmenet surkeat ja varsin kylmäkiskoiset.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti