perjantai 29. tammikuuta 2021

Tauno Tiusanen

 Aikanaan olin Tauno Tiusasen pitämällä kurssilla. Kurssin aiheena oli Itä-Eurooppa. Tiusanen ei tykännyt yhtään silloisesta Venäjästä ja kommunistisesta/sosialistisesta Itä-Euroopasta. Muutenhan Tiusanen on varsin mukava mies, mutta aika helposti suuttuu jos Venäjää kehuu.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Tauno_Tiusanen


Ei sen puoleen etteikö hän olisi ollut monessa asiassa oikeassa. Sosialistiskommunistinen tuotanto ei ole helppoa, ainoastaan Kiina on siinä kunnolla onnistunut.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/taunotiusanen/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/author/taunotiusanen/

Yksikään kommunistinen yhteiskunta ei ole ollut tähän mennessä tasa-arvoinen, vaan vahvasti patriarkaalinen. Naisia ei juurikaan kommunististen maiden valtaelimiin noussut.  Kommunistisissa maissa hallitus oli toteuttava porras, kun taas puolueen johdossa tehtiin kaikki tärkeät päätökset, joita ministerit ja muut viskaalit toteuttivat. Puoluetta johti puoluesihteeri ja sen johtoryhmänä toimi politbyro.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/taunotiusanen/253873-kommunistinen-tasa-arvo/ 

Huikeasti kasvavilla loistoautomarkkinoilla kiinalainen ostaja kiinnittää erityistä huomiota laatuun ja tavaramerkin arvovaltaan. Tältä osin saksalaiset autovalmistajat nauttivat ylivoimaisesta johtoasemasta. Samaa ei voi sanoa japanilaisista tai korealaisista luksusajoneuvojen valmistajista. Amerikkalaiset sijoittuvat tällä kilpakentällä jonnekin aasialaisten ja eurooppalaisten kilpailijoiden välimaastoon.Mitä Tauno Tiusanen ajattelee Kiinasta? Tuotsta Taloustaidon artikkelista ei saa kyllä mitään selkoa. Kiinan on omanlaatuisensa valtio, joka toimii omalla tavallaan. Jo pelkästään valtava koko tekee siitä merkittävän. Jos yritys ei ole Kiinan markkinoilla sen on vaikea olla maailman johtava yritys on sitten toimiala mikä tahansa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti