sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Intian puolijohdeteollisuus

Intia yrittää luoda kotimaisen puolijohdeteollisuuden.

But if ITIF is right, it won't see India emerge as a top-tier competitor alongside other chipmaking nations. Planned investments by Intel, Samsung, and TSMC in Arizona alone will create more than the five fabs the think tank believes India can build by 2029. And those Arizona fabs will build on smaller processes that allow creation of higher-value and more powerful silicon.
https://www.theregister.com/2024/02/16/india_semiconductor_insufficient/

Intia yrittää kovasti modernisoida talouttaa mutta huonolta näyttää. Intiassa on paljon väkeä mutta kansan koulutustaso on silti matala. Lisäksi Intiassa on kovin heikko infrastruktuuri. Puolijohdeteollisuus on varsin vaatelias infrastruktuurin suhteen. Koulutettua työvoimaakaan ei Intiasta oikein löydy.

Intian mahdollisuudet menestyä elektroniikassa ovat varsin vaatimattomat. Enemmän kannattaisi keskittyä palveluihin, koska siellä Intialla on ollut menestystä. Taloudet muutenkin kehittyvät palvelutalouksiksi ajan mukaan. Puolijohteita pystyy hankkimaan hyvin eli ei niitä tarvitse itse rakentaa jos ei pysty.

https://www.bollywoodlife.com/

Viihde ja muu sellainen olisi järkevämpi tapa kehittää taloutta kuin lähteä kehittämään selkeästi liian vaativaa teollisuutta. Viihteessä Intian on hyvät liiketoimintamahdollisuudet. Edulliselle viihtelle on maailmalla isot markkinat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti