maanantai 12. helmikuuta 2024

Tupakka ja terveys

Itse en tupakoi. Tupakka lienee vaarallista terveydelle. Minusta aikuisilla ihmisillä tulisi kuitenkin olla oikeus tupakoida. Tupakoinnin ylenmääräinen vastustus on ongelmallista sen kannalta, että ihmiset saavat valita miten elämänsä kulkevat. Tupakoinnissa on kuitenkin paljon hyvää. Tupakoitsijoilla on monessa paikassa mukavaa tekemistä ja saman mielisiä ympärillä. Minusta tupakoinnin edut kyllä ovat todellisia ja luultavasti haittaa suurempia. 

Aikanaan televisio ja erinäiset lehdet pitkälti rahoittivat toimintasa tupakoinnilla. Aikanaan Formulat pöyrivät pitkälti tupakkayhtiöiden rahoilla. Oli Marlboroa ja Camelia. Mukavia hetkiä.

http://erkkiaurejarvi.blogspot.com/2024/02/professori-eeva-nordmanin-muistio.html

Suomessa monet ovat kampanjoineet tupakkaa vastaan. Yleisesti ottaen sanoisin, että ihmisillä tulisi olla oikeus tupakoida ainakin silloin kun siitä ei olisi haittaa muille. Ihmiset eivät yksinkertaisesti halua elää maailmassa, jossa ei ole valinnanvapautta. 

Jos en nyt väärin muista, niin olen käynyt Aurejärven pitämän oikeustieteen kurssin. Aihetta en kyllä muista. Ehkä jotain sopimusoikeutta tai sellaista, en nyt muista. Hyvä opettaja oli. Muistan että luennolla juteltiin juuri yrityksen vastuusta tuotteistaan ja niiden vaikutuksista. Tai jotain sellaista. Sen verran vierähtänyt aikaa etten kyllä muista paljoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti