sunnuntai 25. helmikuuta 2024

Talous on Supistinen

Maailman talousjärjestelmä on luonteeltaan Supistinen, ei nisäkäs pohjainen. Moni nisäkäs uhoaa ja raivoaa. Nuoriso huutaa tulevaisuus kuuluu nuorille. Minä sanon näille, tulevaisuus kuuluu Supelle. Mitä Suomen johtavat tiedemiehet sanovat? He eivät sano, he ovat hiljaa. Hiiren hiljaa. He menevät koloihin ja piiloutuvat sinne. 

https://ariojapelto.blogspot.com/2024/02/97-meille-on-tuputettu-vaihtoehdotonta_25.html

Ari Ojapelto kirjoittaa paljon taloudesta. Ojapelto ei kuitenkaan tajua sitä, että ei talous ole nisäkkäitä. Ei, se on ihan muunlaisia olentoja varten. Ihminen vain kuvittelee, että hän on johtaja ja halitsee taloutta. Totuus on toinen, talous hallitsee todellisuutta, ei ihminen. Todellisuudessa talous Supismia. Mikä se on Supismi sitten on, viisaimmat kysyvät. Minkäänlaista järkevää vastausta ei pysty antamaan, koska Supismi on kielen toisella puolella, eikä se palaudu miksikään inhimilliselle kielellä. Supismi muodostaa oman todellisuutensa, joka on tietyllä yhtä aikaa sekä totta että satua. Sadusta tulee totuus - ja totuudesta tulee satu. Se on elämää.

http://juffo.blogspot.com/

Itse olen ns. akselerationisti eli kannatan sellaista politiikkaa joka  kiihdyttää kehitystä. Kehityksen kiihdyttäminen lienee ainut rationaalinen teko minkä voi yleensä tehdä. Muut mitä ehkä voisi tehdä ovat sitten kuitenkin irrationaalisia toimia. Mitä se rationalismi sitten on? Se on sitä kiihdytetään. Jossain vaiheessa nopeus on kasvanut riittäväksi, että voidaan miettiä mitä on tullut tehtyä. Nopeutta on saatu kiihdytettyä aika paljon mutta ilmeisesti vielä pitäisi lisätä nopeutta rajusti, että asiat solvaantuvat.

Toiminnan ydin on siitä, että jos halutaan asiaa A, niin pitää toimia siten, että asia B joko kasvaa tai pienenee. Näistä ei sitten kuitenkaan oikein saa selvyyttä mitä nämä asiat ovat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti