sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Hyvinvointivaltion loppu

Suomessa on paljon tehty propagandaa hyvinvointivaltion puolesta. Hyvinvointivaltio oli kuitenkin väistämättä kokeilu, jonka oli tarkoitus olla välivaihe kommunismiin. Nyt kun kommunismi (eli NL) on romahtanut, niin hyvinvointivaltioltakin on tarkoitus kadonnut. Kiinalainen visio kommunismista on niin erilainen, että siihen ei kannata nyt vedota. Ainoastaan Neuvostoliittolainen visio kommunismista tarvitsi hyvinvointivaltiota.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hyvinvointivaltio

Nyt eletään selvästi uutta aikaa ja sen perusteet ovat muodostumassa.
Hyvinvointivaltiota oikeampi käännös englannin kielen käsitteelle welfare state ja myös saksan sanalle Wohlfartsstaat on sosiaalivaltio. Sanat welfare state ja Wohlfartsstaat tarkoittavat yhteiskuntaa, jossa valtio tarjoaa sosiaaliturvaa. Esimerkiksi welfare mother ei tarkoita hyvinvoivaa äitiä, vaan sosiaaliturvan varassa elävää äitiä.
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/170908122346PB?OpenDocument

http://jtalous.blogspot.com/2011/12/pankkiirit-varastoivat-ruokaa.html

http://jtalous.blogspot.com/2011/12/alajoutsijarvi-syyllistaa.html

Suomessa on laajalti annettu kuva, että valtio on kykenevä ja sen kuuluu hoitaa monia yhteiskunnallisia prosesseja. Itse en kannata tätä vaan pidän huomattavasti kaoottisempaa prosessia parempana. Nyt suomalaisessa yhteiskunnassa vallitsee hyvinvoinnin harha, joka on vaarallista. Ihmisten ei pidä tuudittautua siihen, että leipä tulee pöytään yhteiskunnan taholta. Tälläinen ajattelu johtaa välinpitämättömyyteen. Sama koskee myös yhteiskunnan turvaverkkoja, joiden liiallinen vahvuus tuudittaa ihmiset uskomaan, että aina on pelastaja. Sama koskee luonnollisesti myös valtioita, en kannata minkäänlaista apua vaikeuksiin joutuneelle valtiolle. Etenkin vastikkeeton apu on vaarallista, koska se luo kuvitelmia, että joku tulee auttamaan. Jos kansa joutuu vaikeuksiin, sen pitää maksaa siitä kovimman kautta.
http://www.markusjansson.net/hyvinvointi.html

http://liberalismi.net/wiki/Hyvinvointivaltio

http://www.eva.fi/wp-content/uploads/2011/03/Hyvinvointivaltio.pdf

http://www.taloussanomat.fi/raha/2011/06/15/nuoret-kuvittelevat-etta-hyvinvointivaltio-pitaa-heista-huolta/20118255/139

Hyvinvointivaltiota on joskus puolustettu, että se takaa yhteiskuntarauhan. Näin on ainakin jossain määrin ollut, koska ihmiset ovat olleet korkean elintason maissa suhteellisen rauhallisia. Toisaalta nykyään ihmisen merkitys teollisuudelle ei ole se mikä se ennen vanhaan oli vaan nykyään tietokoneet ja robotit kykenevät hoitamaan ison osan yhteiskunnalle tärkeistä toiminnoista eli ihmisen riehunnalla ei enää ole entisenlaista merkitystä.
http://www.soininvaara.fi/2011/11/07/hyvinvointivaltio-puhtaalta-poydalta/

http://thomastaussi.blogspot.com/2012/01/hyvinvointivaltio-mittaa-ihmisarvoa.html

http://www.ennenjanyt.net/4-01/kettunen.htm

Tulevaisuudessa ihmisen rooli voi pienentyä niin paljon, että yhteiskunta voi pitkälle toimia ilman ihmistä.
http://web.eduskunta.fi/dman/Document.phx?documentId=sg13309102905853&cmd=download

http://blogi.kansanelakelaitos.fi/arkisto/798

Yhteiskunnan toiminnan kannalta kurjaliston hyvinvoinnilla tuskin on paljoakaan merkitystä. Ennen vanhaan yhteiskunnat toimivat hyvin vaikka valtaväestön elintaso olikin varsin alhainen. Vihreä ajattelu johtaa väistämättä elintason romahdukseen ja monelle usko voi tarjota spirituaalisen tien ulos köyhyydestä.
http://www.slideshare.net/evathinktank/hyvinvointivaltio-numeroina

http://jouniflemming.fi/2011/04/04/miksi-hyvinvointivaltio-tuottaa-pahoinvointia/

Valtion rooli on korostunut kristillisessä ajattelussa. Monissa muissa filosofian suuntauksista tälläistä tarvetta hyvinvoinnille ja kontrollille ei ole. Köyhät mahdollistavat todellisille uskovaisille anteliaisuuden ja köyhäin avun. Hyvinvointivaltio kuuluu modernistiseen filosofiaperinteeseen ja sen tarpeeseen kontrolloida todellisuutta. Hyvinvointivaltio uuttaa voimansa pelosta ja erityisesti kuoleman pelosta. Kun ihminen vapautuu kuoleman pelosta, hyvinvointivaltio menettää merkityksensä.
http://finnsanity.blogspot.com/2012/01/presidentinvaalit-2012-vayrynen.html

http://sdpwatch.blogspot.com/2012/01/paavo-lipposella-ei-mahdollisuuksia.html

http://korjonen.blogspot.com/2011/09/se-valuu-sittenkin.html
Nokiauskovaiset suomalaiset heräsivät liian myöhään miettimään, olemmeko enää innovatiivinen maa. Valitettavasti vasta Nokian alamäki avasi useimpien silmät. Viime vuoden syyskuun alussa Suomessa vieraillut sarjayrittäjäguru Steve Blankpääsi uutisotsikoihin moittimalla Suomea neuvostokulttuurista.
Suomessa ei tosiaan olla luovuttu siitä henkisestä perinnöstä, joka kertyi vuosikymmenten aikana suuren ja mahtavan suunnitelmatalousmaan naapurina. Suomi on vielä kaukana markkinataloudesta, jossa innovaatioita syntyy yksityisesti ja spontaanisti. Meillä on selkeä päämäärä, jonka haasteet ovat tiedossa.
http://thomastaussi.blogspot.com/2012/01/innovaatiot-ovat-yritysten-eivat.html

http://joukoyla-liedenpohja.blogspot.com/2012/01/kataisen-hallituksen-taloudenhoito.html

http://annelikiljunen.blogspot.com/2012/01/eriarvoisuudesta.html

http://takkirauta.blogspot.com/2011/02/miksi-hyvinvointivaltio-toimii.html

http://joklaaja.blogspot.com/2012/01/adolf-ehrnrooth-kenraalin-vuosisata.html

http://janikokko.blogspot.com/2011/12/eraan-aikakauden-loppu.html

http://mlahti.blogspot.com/2011/12/aika-luo-arvot-ja-tekee-noyraksi.html

2 kommenttia:

  1. Suomi valtiona edustaa poliittista järjestelmää, jossa on selviä diktatuurijärjestelmän piirteitä. Näitä ovat esimerkiksi poliittiset virkanimitykset, salainen päätöksenteko, tiedotusvälineiden riippuvuus päättäjistä, tiedotusvälineiden propaganda eli vääristelty tieto, tiedotusvälineiden sensuuri ja tiedon järjestelmällinen pimitys (historian vaietut aiheet, virkamiesten puoluekanta, todellinen päättäjä pimitetään, asioista hyötyjä salataan jne).

    Kunnan jokainen virkamies edustaa jotain puoluetta (sdp, kok, kesk jne), mutta paikallislehti tai muu tiedotusväline, kunta, ammattiliitto tai virkamies itse ei kerro sitä koskaan. Kansalaiset ovat täysin tietämättömiä virkamiesten puoluekannoista, mutta valtapuolueet tietävät asian tarkkaan. Tässä on selvästi kyse salaisesta päätöksenteosta.

    VastaaPoista
  2. Kansalaiset saavat niin hyvä järjestelmän kuin ansaitsevat. Parempaan ei pystytä mutta huonompaan on aina mahdollisuus.

    VastaaPoista