tiistai 17. tammikuuta 2012

Työväenliike kriisissä

Sosialidemokraattisella työväenliikkeellä ei mene hyvin Suomessa eikä juuri muuallakaan. Onkohan missio hukassa? Ainakin se kaipaisi kirkastamista. Ketkä ovat työläisiä nyky-Suomessa ja mitkä ovat ne ydinasiat, joita pitäisi ajaa. Esim. asumistavasta ei voi enää päätellä puoluekantaa. Omakotitalo-alueella porvari ja duunari elävät usein sulassa sovussa naapureina.
http://marttiissakainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94428-%E2%80%9Dty%C3%B6v%C3%A4enliikkeen-kaksi-ongelmaa-ei-ty%C3%B6t%C3%A4-eik%C3%A4-liikett%C3%A4%E2%80%9D

Työväenliikkeen ongelmana on, että ihmisen tekemä työ on katoava voimavara. 2020-luvulla, ehkä puolivälissä eli noin 2024; tietokoneiden tehot ylittävät ihmisen ja silloin työväenliikkeen kyky projisoida voimaa katoaa. Silloin lakkoilemalla ei pysty ajamaan enää asioita, koska inhimillisellä toiminnalla ei ole taloudellista arvoa vaan koneiden ylivoima on murskaava. Porvarilliselle puolelle ei pitäisi tulla ongelmia, koska porvarit eivät ole ideologisesti sitoutuneet ihmiseen vaan pystyvät siirtymään posthumanistiseen aikaan helposti. Tietokoneet kykenevät käymään pörssikauppaa vielä ihmisen jälkeenkin ja konetyöläiset pystyvät ahkeroimaan vielä pitkään.
http://jpoli.blogspot.com/2012/01/kasvi-futuristisena.html

Suomessa ei nyt käydä ollenkaan julkista keskustelua siitä, miten tähän ihmisen jälkeiseen aikaan aiotaan siirtyä siten, että siirtymän aiheuttamat häiriöt olisivat mahdollisimman pieniä. Työväen Presidentti, Sauli Niinistö ei puhu ajasta, jolloin ihmistyö on lähes arvotonta vaan kehuu työläisyyttään. Työ ja työläisyys inhimillisessä mielessä on lähestymässä loppuaan; eikä sen ihannoilla pysty asiaa muuttamaan vaan talouden ja teknologiat suuret pyörät pyörivät ihmisestä välittämättä.
http://jpoli.blogspot.com/2012/01/eurooppa-tehnyt-itsemurhasopimuksen.html

Iso osa nykytalous- ja yhteiskuntatieteistä perustuu ihmiseen ja ihmisen käyttäytymiseen mutta tämä ihmisen aika on nyt peruuttamattomasti loppumassa. Raamatun ilmestyskertomus kommentoi juuri siitä ajasta jolloin ihminen ei ole enää planeetan älykkäin olento vaan sen poliittinen rooli on alisteinen superälylle. Monessa mielessä ihminen on jo alisteinen omille järjestelmilleen kuten taloudelle ja pörssille. Pörssi on jo paikka, missä ihminen ei kunnolla pärjää superälylle. Ihmisen kyvyttömyys ymmärtää teknologiaa ja tiedettä tulee syvenemään. Iso-osa yhteiskunnallisisita toiminnoista tullaan siirtämään tietokoneille ja ihmisen rooli tulee olemaan tarkkailijan ei aktiivisen toimijan.
http://tietsikka.blogspot.com/2012/01/mooren-laki-jatkuu-atomiaikaan.html

http://jpoli.blogspot.com/2012/01/nokian-perkeleellinen-tausta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti