torstai 19. tammikuuta 2012

USAlla ei entisenlaista merkitystä Suomelle

Neuvostoliiton (NL) romahdettua Yhdysvallat nousi vähäksi aikaa todelliseksi suurvallaksi mutta nyt sen painoarvo on taas ruvennut pienentymään. Yhdysvaltojen painoarvo näyttää pienenevän lyhyellä ja pitkällä aikavälillä. Erityisesti Kiinan kasvanut rooli tuo Suomelle uusia vaihtoehtoja kauppapolitiikkaan. Huipputeknologiaa ja komponentteja tulee saamaan Kiinasta tulevaisuudessa halvemmalla kuin Yhdysvalloista. Kiinalaiset pyrkivät nyt luomaan oman huipputeknologisen talouden, joka kykenee toimittamaan monia komponentteja mitä tarvitsemme halvemmalla kuin Yhdysvallat.
http://circleof13.blogspot.com/2012/01/breaking-war-plan-iran-china-snubs.html

Yhdysvallat ei enää edusta vapautta samallalailla kuin aikaisemmin, koska se ei enää arvosta vapautta ja ihmisoikeuksia. Yhdysvalloista on tullut poliisivaltio, joka pyrkii kontrolloimaan kaikkea. Yhdysvalloissa on nykyään enää vähän sellaista mitä voi oikeasti arvostaa.
http://defenseblog-njs.blogspot.com/2012/01/russia-allocates-160-mln-for-drone.html

Talouden piirissä Yhdysvalloilla on kuitenkin vielä tiettyjä huipputeknologian sektoreita mitä se kykenee dominoimaan mutta Kiina voi muuttaa kaiken näilläkin aloilla.
http://tietsikka.blogspot.com/2011/11/kuluttaja-ei-ole-sosiaalihuolto.html

Yhdysvallat ei todellisuudessa ollut koskaan sellainen vapauden saareke miksi sitä kuviteltiin mutta aikaisemmin se ei kuitenkaan ollut nykyisenkaltainen poliisivaltio valkoisille. Mustille ja monille vähemmistöille Yhdysvallat oli poliisivaltio ja helvetti jo aikaisemminkin.
http://jpoli.blogspot.com/2012/01/internet-on-ihmisoikeus.html

2 kommenttia:

  1. Joo,kyllä tämän kaksi sukupolvea punamarinadissa kasvaneen kansan näkövinkkeli on mennyt pahasti vinoon. Poloniummurhaajien Putinolandiasta tulee "valo" ja täti punainen juoksee yhtenään pussaamassa Putten pyllyä ja USA-viha elää ja voi hyvin.

    VastaaPoista
  2. Amerikan asema oli 1900-luvulla vahva mutta tämä vuosisata tuskin tulee olemaan Amerikalle edullinen. Yhdysvallat todennäköisesti taantuu sille tasolle mihinkä sillä on kykyjä eli roturistiriitojen repimäksi taantuvaksi mahdiksi, jonka johto on uskonnollisten hihhulien värittämä ja täysin arvaamaton.

    VastaaPoista