maanantai 16. huhtikuuta 2012

Eläkeläisillä liikaa valtaa

Björn Nalle Wahlroos nostaa esiin tärkeän yhteiskunnallisen epäkohdan, että vanhoilla on liikaa valtaa.
Miksi keski-ikäisillä, joilla on vielä monta vuotta edessään ei saisi olla enemmän ääniä (vaaleissa) kuin vanhuksilla, joilla ei todennäköisesti ole tulevaisuutta edessään kuin muutama vuosi? Wahlroos kummastelee kirjassaan.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/wahlroosilta-yllatyshyokkays-nyt-kohteena-elakelaiset/art-1288462499564.html

Nykyiset väestösuhteet ovat kasvattaneet vanhusväestön valtaa liikaa, koska aktiiviväestöllä ei ole riittävästi päätäntävaltaa. Suomessa ja kaikkialla länsimaissa yhteiskunnan resursseista aivan liian suuri osa käytetään valtavan vanhusväestön paapomiseeen ja tarvittavat investoinnit yhteiskunnan kehittämiseen jäävät pitkälti tekemättä.

Miten kattavaa vanhusten julkista terveydenhoitoa tarvitaan verrattuna esimerkiksi niihin koulutus- ja teknologiainvestointeihin, joihin tulevat sukupolvet perustavat oman vaurautensa ja hyvinvointinsa?
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/wahlroosilta-yllatyshyokkays-nyt-kohteena-elakelaiset/art-1288462499564.html

Vanhusväestön kohtuuton valta ei edistä yhteiskunnan kehitystä, koska vanhusväestö pelaa peliä, joka on yhteiskunnan kokonaisedun vastaista. Vanhustenjohtama yhteiskunta elää menneisyydessä ja on kykenemätön uudistumaan. Nokiassakin näkyy tämä vanhusten harjoittama hiljainen terrori, jolla pyritään tuhoamaan kaikki uusi.

http://qsb.webcast.fi/o/otava/otava_2012_0417_kirjajulkaisu/#/webcast

http://www.demari.fi/demokraatti/uutiset/uusimmat/6106-vanhuksilta-aanioikeus-pois-elakkeensaajien-johtaja-poyristyi-wahlroosin-ajastuksista

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/121790-wahlroos-vakavoitui-kaurismaesta-%E2%80%9Dtaysin-kasittamatonta%E2%80%9D

Wahlroosilla on paljon suhteellisen järkeviä ajatuksia ja niihin kannattaisi myös köyhemmän väestönosan tutustua.
http://jtalous.blogspot.com/2011/11/armollinen-kapitalismi.html

Internet ja tietotekniikka mahdollistavat lukuisan määrän uusia tapoja organisoitua. Näistä pitäisi kirjoittaa enemmän mutta asiat ovat aika uusia ja monimutkaisia ja niistä on aika vaikea kirjoittaa yleistajuisesti mutta uudet muodot organisoitua löytyvät juuri näiden hiearkioiden ja markkinoiden muutoksista ja teknologian kyvystä pienentää transaktiokustannuksia ja epäluottamuksesta eiheutuvia valvonta/valintakustannuksia. Teoreettisesti elämme aikoja, jona todelliset parannukset tavassamme toimia ja elää ovat mahdollisia ja ei pitäisi liika jäädä menneisiin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti