perjantai 20. huhtikuuta 2012

Paavi nuhteli katolisia nunnia

Yhdysvalloissa toimiva katolisten nunnien yhteenliittymä Leadership Conference of Women Religious (LCWR) on järkyttynyt vatikaanin sille esittämästä ukaasista.
Roomalaiskatolisen kirkon uskonopin kongregaatio nuhteli nunnia siitä, että he käyttävät liikaa aikaa köyhyyteen ja sosiaalisiin asioihin, eivätkä tarpeeksi abortteihin ja homojen avioliittoihin.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2012042015476431_ul.shtml

Vatikaani taistelee homoja vastaan iskemällä nunniin. Köyhät eivät enää ole keskuudessanne. Jeesus ei aikanaan maininnut aborteista mitään...mutta vatikaani jaksaa vouhotttaa aborteista. Paavi pyrkii toimillaan säilyttämään oman valtansa ja Raamatun traditionalistisen tulkinnan uusien aikojen myrskeessä.
http://ranneliike.net/teema/kuppi-homoteeta-ja-sympatiaa?cid=58&aid=8079

Paavin valta on sinällään vieläkin yllättävän suuri. Aikojen muutoksen voivat kuitenkin romuttaa vallan lähteet nopeasti ja sinällään Paavin valta on jo romuttunut mutta jäänteitä on silti vieläkin paljon. Katolinen kirkko on historiallisesti ollut varsin patriarkaalinen ja naisten asema on ollut lähinnä hoivaajan rooli (nunnat). Nunnat voivat halutessaan erota katolisesta kirkosta jos kokevat tulleensa syrjityksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti