tiistai 1. toukokuuta 2012

Breivikin taustavoimat

Tänään julkaistussa Arutz Shevan (kanava 7) artikkelissa kerrotaan norjalaisen sosiologin ja tutkijan, Johan Galtungin, julkisesti esittämästä mielipiteestä, jonka mukaan Israelin tiedustelupalvelulla saattoi hyvinkin olla osuutta Norjan joukkomurhassa ja Oslon pommi-iskussa viime kesänä 22. heinäkuuta.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=4&id=3505

Poliittisesti ja yhteiskunnallisesti olisi tärkeää selvittää minkälaiset voimat olivat Breivikin iskun takana. Itse epäilen, että Mossadilla tuskin on mitään, ainakaan järkevää syytä tukea Breivikiä. Organisaatiot tosin voivat vallan hyvin toimia omia etujaan vastaan, etenkin organisaatiot joiden toiminta muutenkin perustuu salailuun. Breivik tuskin toimi yksin, koska iskujen järjestelyt vaativat aika paljon eli taustalta löytynee tuntemattomia voimia ja intressejä.
http://sdpwatch.blogspot.com/2011/07/tuomioja-isku-pohjoismaista.html

3 kommenttia:

 1. Mielenkiintoisinta mielestäni on miten pitkälle Norja eri tahot ovat itse valmiita tutkimaan ja mitä paljastamaan tutkimuksistaan :p

  Myös tuomio kiinnostaa

  VastaaPoista
 2. Hyvä blogaus.

  Mielestäni on kuitenkin perin foliohattumaista syyttää Mossadia. Norjalla ja Venäjällä on ollut kränää Barentsinmeren isoista öljykentistä. Syyttäisin tästä Venäjää.

  Breivikinhän on huhuttu vastaanottaneen sotilaskoulutusta Valko-Venäjällä.

  Kuitenkin iskut ja niiden valmistelu tuntuvat perin ammattimaisilta ollakseen yhden miehen tekemiä.

  VastaaPoista
 3. Nykytiedon valossa tuskin voi perustellusti syyttää ketään. Salaiset palvelut toimivat salaisesti eli ja ne tekevät keskenään yhteistyötä. Mossad on voinut toimia vaikka venäläisten laskuun. Jossain oli ajatus, että Breivik olisi mahdollisesti voinut toimia entisten Neuvostoliiton agenttien laskuun tarkoituksena valmistella vallankumousta euroopassa. Aikanaan ilmeisesti Neuvostoliitto solutti ja perusti eurooppaan juuri neonatsisoluja ja voi olla mahdollista että sekä Amerikan että Euroopan neonatsit edistävät entisen Neuvostoliiton agenttien toimintaa. Käsittääkseni Neuvostoliitolla oli instituutio, jossa juuri kehitettiin menetelmiä tälläisen hiljaisen vallankumouksen tekemiseen tälläisten epäsuorien menetelmien kautta. Mitään kunnollisia perusteita ei kuitenkaan ole näille spekulaatioille.

  VastaaPoista