lauantai 12. toukokuuta 2012

Eurooppa tuhosi itse itsensä

Eurooppa tuhosi itsensä mielipuolisella verotuksella, ympäristöhihhuloinnilla ja ilmastonmuutosuskolla.
http://suomenkuvalehti.fi/jutut/talous/juhana-aunesluoma-eurooppa-ei-nae-mista-sen-vaikeudet-oikeasti-johtuvat

Eurooppa kuvitteli olevansa erityinen, omaavansa maagista osaamista ja olevansa kiinnostava. Luonnollisesti mikään näistä ei pidä paikkaansa vaan eurooppa on pitkälti samanlainen kuin muu maailma mutta eurooppaa on jo pitkään johdettu ihailemalla historian saavutuksia. Eurooppa ei ole enää aikoihin ollut huipputieteen, taiteen tai teknologian tyyssija vaan on pitkälle taantunut huonon poliittisen johdon takia. Poliitikot ovat estäneet uuden teknologian käyttöönoton ja markkinoita on suojeltu. Työväestölle ja pääomalle on annettu suojelua, jota se ei ansaitse. Uuden teknologian käyttöönottoa on viivästetty ja vaikeutettu. Vanhoja jo aikansa eläneitä rakenteita on tuettu mielipuolisesti ja tarvittavia uudistuksia ei ole tehty.

Eläkeläisillä on liikaa valtaa ja se on hidastanut kaikkea. Eläkeläiset eivät ole yhteiskuntaa uudistava voima ja heillä ei pitäisi olla nykyisenkaltaista valta-asemaa. Yhteiskunnallinen valta pitäisi olla nuoremmilla mutta euroopasta on tehty kuolevien kantturoiden paratiisi, joka suojelee menneiden ryhmien valta-asemia kaikkia uudistuksia vastaan. Ammattiyhdistysliike on pitkälti suojellut mennneitä yhteiskunnallisia rakenteita ja siten tuhonnut yhteiskuntaa uudistavat voimat.

Euroopan pitäisi ryhdistäytyä ja ottaa kaikki mahdollinen uusiteknologia, erityisesti tekoäly ja nanoteknologia nopeasti käyttöön. Teknologian hyödyntämistä ja käyttöönottoa rajoittavat institutionaaliset rakenteet pitäisi purkaa ja ammattiyhdistysliikkeen pitäisi laulaa superälyn laulua, ei työläisen.
http://www.talouselama.fi/uutiset/seuraavaksi+teita+kiertelevat+googlen+autot+joilla+ei+ole+kuskia/a2099752

Eurooppa on jäänyt jopa autoissa jälkeen ja Googlesta on tullut autotekniikan suurin uudista tekoäly autoillaan.
http://www.telegraph.co.uk/technology/google/9257532/Google-brings-driverless-cars-to-the-road.html

Mitä tekee Eurooppa?
http://milttonfriidman.blogspot.com/2012/05/kohta-euroopassa-puhutaan-tyoreformista.html

http://henkisiapatoumia.blogspot.com/2012/03/talousliberalismi-vs-arvovaliberalismi.html

2 kommenttia:

  1. No no, tuon ikärasismin voisi jättää pois! Nuoruus on tauti, joka paranee.

    VastaaPoista
  2. Eikä siinä vielä kaikki. Eurooppa hirttää itsensä vielä monta kertaa EU:n ja euro-valuuttaliiton kasassa pitämiseen. Mutta kun nämä ovat ns. "pyhiä pan-eurooppalaisia projekteja", jotka on saatava toimimaan - maksoi mitä maksoi. Ei sillä niin väliä jos koko Eurooppa degeneroituu jonnekin entisen neuvostotasavallan tasolle yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti.

    Sinäänsä otsikko ei voi enää oikeammassa olla: Eurooppa todella tuhosi itsensä, ja jatkaa sitä yhä edelleen. Vielä on paljon tuhottavaa jäljellä.

    VastaaPoista