sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Ydinvoima ei ole ratkaisu mihinkään

Ydinvoimasta jaksetaan vieläkin keskustella vaikka tosiasiallisesti nykymuotoisella ydinvoimalla ei mitään ratkaista. Ydinvoimaa tuskin voidaan rakentaa niin paljoa että sillä olisi vaikutusta maapallon energiahuoltoon ja parhaimmillaankin se voi olla vain paikallinen ratkaisu.
http://www.kasvi.org/index.php?11619

Monissa energiateknologioissa on isot ongelmat ja nykyteknologialla niitä ei ole kyetty ratkaisemaan. Esim. kylmäfuusiosta on puhuttu paljon mutta sen edes teoreettisesta olemassaolosta ei olla vakuuttuneita vaikka onkin saatu koetuloksia, jotka viittaavat sen olemassaoloon. Fuusioreaktoreilla ei tule olemaan mitään merkitystä seuraavaan 50 vuoteen. Uusia energiateknologioita kannattaa silti tutkia ja kokeilla, koska aina on mahdollisuus läpimurtoon mutta sen varaan eivät voi yhteiskunnat omaa toimintaansa rakentaa, koska on varsin todennäköistä että mitään merkittävää läpimurtoa ei tule.

Suurimmat mahdollisuudet ovat superälyssä, koska syntyessään superäly voisi ehkä pystyä tutkimaan ja luomaan näitä energiateknologioita, jotka eivät oikein ihmisen tasoiselle lajille onnistu. Muutenkin voimavaroja kannattaa sijoittaa tekoälyyn ja kaikkiin mahdollisiin sitä tukeviin ja avustaviin teknologioihin, robottiteknologiaa unohtamatta. Ihmiskunnan tulevaisuus on älyssä ja robotiikassa, ei ydinvoimassa.

3 kommenttia:

 1. Joten koska on tieteellisen konsensuksen mukaan _todennäköistä_, ettei läpimurtoa tule, tulee käyttäytyä, kuten sitä ei missään nimessä voisi tulla?

  VastaaPoista
 2. Ei sen läpimurron varaan voi ainakaan mitään rakentaa...jos läpimurto saavutetaan sitä pitää hyödyntää.

  Lisäksi energiantuotannossa on aina hirveät viiveet koska investoinnit ovat valtavat eli vaikka läpimurto saavutettaisiinkin niin todennäköisesti kestäisi vuosikymmeniä ennenkuin olisi niin paljon energiantuotanto kapasiteettia että sillä olisi merkitystä. Fossiilisilla energioilla tuotetaan nyt ja lähitulevaisuuden energiat jo pelkästään tämän investointiviiveen takia, siihen sitten vielä päälle erilaiset hallinnolliset viivästykset niin muutos on hidasta väistämättä.

  VastaaPoista
 3. Ryssä on käynnistänyt renkinsä täällä ydinvoiman vastaiseen kampanjaan,muutoinhan hyvän Tsernobyl-voiman tulevaisuuden kauppaaminen tänne saattaisi kärsiä.

  VastaaPoista