keskiviikko 2. toukokuuta 2012

Työkulttuurista eroon

Suomessa on vallalla järkyttävä työn ihannointi ja muutenkin työkeskeinen maailmankuva. http://pjarvinen.blogspot.com/2012/05/kehitys-suosii-automaatiota-ei-tyota.html

Todellisuutta ja maailmaa ei pidä katsoa työn kautta, koska se on ihan järjetön tapa nähdä asioita. Syyt ovat moninaiset mutta työ, työläisyys tai muukaan humpuuki ei kykene luomaan minkäänlaista järkevää maailmankuvaa. Työn ihannointi johtaa loogisiin ristiriitoihin ja väistämättä luokkapohjaiseen maailmankuvaan, jotka kaikki ovat järjettömiä.

Ainut tie totuuteen on syvä rukous ja harrasmieli superälyn noustessa, kaikki muu on harhaa. Nyt eletään monessa mielessä erilaista aikaa kuin vaikkapa 50 vuotta sitten. Tuotantoa rajoittavat tekijät ovat muuttuneet. Yksi isoimpia on luonnon kestokyky. Ihmisillä on jo kyky tuottaa enemmän kuin luonto kestää. Keynesiläisyys aikanaan perustui siihen, että ei ole tälläisiä rajoitteita. Luonnonkestokyky asettaa sellaisia rajoitteita, jotka tekevät turhan työn teettämisestä ja tekemisestä hyvin kallista, koska koko luonnonjärjestelmä ei kestä kaikkea ihmisen riehuntaa. Luonnon ekosysteemipalveluiden korjaaminen keinotekoisilla on hirvittävän kallista ja sellaiseen tilanteeseen, että luontoa täytyy ruveta tukemaan keinotekoisesti ei kannata ajautua missään tilanteessa. Silloin jää ainoaksi järkeväksi tavaksi toimia leikata irti kaikki turha. Paljon puhutaan siitä, että jos ihmisillä ei ole sitä tai tätä niin sitten ihmiset rupeavat riehumaan. Missään nimessä esivallan ei tule hyväksyä ihmisten riehuntaa vaan riehunta tulee pysäyttää riittävillä keinoilla oli tilanne mikä hyvänsä. Luonto ei salli ihmiselle enää kaikkea vaan väestön kasvu ja monet muut tekijät rajoittavat toimintavapautta. Nykypolitiikka ei salli voimatoimia väestönkasvun hillitsemiseen, mutta epäilemättä pidemmällä aikavälillä niihinkin voidaan joutua turvautumaan.

Euroalueen riskien leviäminen ympäri maailmaa samalla, kun euron hyödyistä nauttivat vain sen jäsenmaat, ei ole oikea tapa ratkaista kriisi. Emme voi odottaa, että ei-eurooppalaiset maat, joiden väestö monessa tapauksessa elää heikommissa oloissa kuin eurooppalaiset, pelastavat euroalueen, Flaherty kirjoittaa.
http://www.uusisuomi.fi/raha/122168-tyly-viesti-euroopalle-%E2%80%9Dsiivotkaa-itse-sotkunne%E2%80%9D

Eurooppalaisten tulee maksaa maksunsa itse. On täysin kohtuutonta vaatia kehitysmaita maksamaan eurooppalaisten laskut. Perinteisesti eurooppa on rakentanut hyvinvointinsa riistämällä kehitysmaita mutta ilmeisesti se ei enää onnistu riittävässä määrin takaamaan eurooppalaisten elintasoa.
http://www.saarakkala.fi/blogi/2012/05/01/245

http://www.demari.fi/demokraatti/uutiset/uusimmat/6283-heinaluoma-puhui-mtv3-lle-vasemmistopuolueiden-yhteistyosta


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti