maanantai 4. helmikuuta 2013

Ilmastonmuutos ja sota

Jos ilmastonmuutos lähtee todella käyntiin ja vaikuttaa sateihin ja ruoansaantiin; ihmismassat todennäköisesti lähtevät silloin liikkeelle ja tulee massiivisia ihmisten siirtymisiä.
Kun kunnon katastrofi käynnistyy, käynnistyy myös jatkuva sotatila elintarvikkeiden puutteen takia. Sotatilan takia kriisin tuhovaikutus on paljon suurempi ja nopeampi kuin "rajoitetun" ilmastokatastrofin.
http://arhikuittinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/131865-ilmastokatastrofi-lahestyy-etka-voi-enaa-vedota-tietamattomyyteesi

Arhi Kuittinen kirjoittaa ilmastonmuutoksesta ja sen vaikutuksista. Itse pidän myös todennäköisenä, että ilmastonmuutoksen todelliset kustannukset tulevat sen aiheuttamista levottomuuksista ja sodista. Suhteellisen pienetkin häiriöt ruoantuotannossa yhdistettynä kasvavaan väestöön voivat pistää kansat liikkeelle. Kansojen liikehdinnät massiivisessa mittakaavassa tuskin tapahtuvat rauhanomaisesti.

Luultavasti ilmastonmuutoksen kaltainen katastrofi ei etene hallitusti vaan kaoottisesti. Ihmiset eivät suostu vapaaehtoisesti kuolemaan vaan lähtevät liikkeelle ja ottavat ruokansa jostain vaikka voimalla. Suomessakin jo tunteet kuumenevat lähes olemattoman maahanmuuton seurauksena. Jos Suomeen tulisi yhtäkkiä vaikka 10 miljoonaa ilmastopakolaista; niin suojeluskuntalaisilla ja patriooteilla olisi todella työtä pysäyttää maahantulijoita rajoille konetuliaseilla. Sinällään on turha olettaa, että maahantulijat suostuisivat kuolemaan isänmaallisten ryhmien tuleen vaan ampuisivat takaisin. Aseitahan maailmassa on eli niistä ei hevin tule pulaa.

http://www.vihrealanka.fi/uutiset/kuuluisan-ilmastoennusteen-tehnyt-stern-my%C3%B6nt%C3%A4%C3%A4-guardianille-%E2%80%9Dolin-v%C3%A4%C3%A4r%C3%A4ss%C3%A4%E2%80%9D

Valtavirran poliittinen diskurssi pitkälti olettaa, että asiat pysyvät hallinnassa mutta nälän tullen ihmiset eivät enää käyttäydy samallalailla rationaalisesti kuin täydellä vatsalla ilmastoiduissa neuvotteluhuoneissa. Ihmisen toiminta muuttuu tilanteen kriisiytyessä.
http://turjalainen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/87234-jattilama-ja-geopoliittinen-ilmastonmuutos-suursota-ja-unionijarjestelmat

http://www.infosota.fi/2009/04/15/obaman-hallitus-ja-cfr-kemikaaleilla-ilmastonmuutosta-vastaan/

http://www.ilmastonmuutosjakehitys.fi/public/default.aspx?contentid=162901

http://ylivuoto.wordpress.com/tag/ilmastonmuutos/

Ehkä eräänä viisautena voisi ajatella, että Jyväskylän puukottaja Patrioottien taistelukyky ei ehkä riitä silloin kun todelliset taistelijat jyräävät. Suomalainen Patriootti ei luultavasti uskalla sanoa edes päivää todellisille taistelijoille, jotka kriisitilanteessa jylläävät. Eiköhän suomalainen Patriootti ota nöyrästi hatun pois päästä silloin kun hän tapaa todellisen taistelijan. Nyt voi vielä uhota kun ei ole taistelijoita tavannut mutta jos ei edes minun kaltaiselle amatöörille uskalla Patriootti kuin tehdä kunniaa; niin miten käy kun vastassa on todellinen taistelija ja soturi?
http://www.sosialistiliitto.org/index.php?option=com_content&view=article&id=101:kapitalismi-ja-ilmastonmuutos&catid=47:artikkelit&Itemid=77

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti