perjantai 12. huhtikuuta 2013

Keijo Korhonen ja jättiläisvaltio Amerikka

Kaiken tämän tuloksena yhteiskunta muuttuu huolestuttavalla tavalla. Rikkaat rikastuvat ja köyhät köyhtyvät, tuloerot kasvavat jatkuvasti. USA on teollisuusmaista eriarvoisin. Keskiluokka supistuu ja köyhtyy, pohjalle jää uusi laajeneva yhteiskunnasta eristäytynyt ja eristetty tarpeettomien ihmisten alaluokka.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=7497

Keijo Korhosella on varmaan joku logiikka valituksessaan. Tekstin lopusta löytyykin viitettä.
Yhdysvallat on liian suuri kaatumaan, mutta myös liian suuri hallittavaksi tavalla, joka takaisi mahdollisimman suuren hyödyn mahdollisimman monelle ihmiselle. Pienet kehittyneet Euroopan maat, Suomi niiden mukana, ovat tarpeeksi pieniä toimivan demokratian ja oman yhteisvastuun yllä pitämiseksi.
Tulevaisuus kuuluu isänmaiden Euroopalle - ei kummitusmaiselle jättiläisvaltiolle, josta Brysselin byrokraatit ja EU- intoilijat haaveilevat, USA:n muka hyvään esimerkkiin vedoten.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=7497

Keijo Korhosen havainto väkiluvun muutoksen aiheuttamasta muutoksen ihmisten toiminnasta lienee oikeansuuntainen. Yhdysvallat on nyt suurten ihmismassojen maa, jossa kulttuurien kirjo on valtava. Itse en näe kuitenkaan tässä mitään erikoista vaan ainakin itselle Yhdysvallat on kehittynyt odotetusti. Toisenlainenkin kehityskulku olisi ehkä ollut mahdollinen mutta sitä ei aikanaan valittu. Nyky-Yhdysvallat on mustan presidentin johtama mahtivaltio.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Keijo_Korhonen

Yhdysvallat on kehittyvä dynaaminen valtio. Yhdysvallat ei voi mitenkään olla sellainen mitä se oli Keijo Korhosen nuoruudessa, jolloin Onnen päivät oli suosittu tv:ssä. Onnen päivien aika on ohi. Yhdysvallat on kehittynyt finanssikapitalistiseksi palvelu- ja tietoyhteiskunnaksi. Yhdysvallat edustaa monessa mielessä nyky-Kapitalismin korkeinta kehitysmuotoa. 1960-luvun Yhdysvallat oli vielä teollisuuskapitalismin edustaja mutta nykymaailmassa on vaikea olla teollisuukapitalismin edustaja kehittyneessä muodossa, koska perinteinen teollisuus on Kiinassa.

Yhdysvallat on hyvin edistyksellinen valtio. Yhdysvallat on pitkälti kyennyt postmodernisoimaan taloutensa ja se on hyvä.

Yhdysvallat on mahtivaltio ja vaikka sen hajoamista on ennustettu paljolti vasemmistopiireissä; Yhdysvallat porskuttaa vielä todennäköisesti pitkään. Keijo Korhonen kuvittelee edustavansa realismia mutta todellisuudessa hän edustaa jonkinlaista todellisuuspakoista fantasismia.
Keijo Tero Korhonen (s. 23. helmikuuta 1934 Melalahti, Paltamo) on suomalainen poliittisen historian tutkija, poliitikko, virkamies ja Suomen Keskustan pitkäaikainen ulkopoliittinen vaikuttaja. Hän on toiminut Helsingin yliopiston poliittisen historian professorina ja Arizonan yliopistonvierailevana professorina. Korhonen edustaa ulkopolitiikan realistista koulukuntaa, joka korostaa käytännön politiikan merkitystä pienille maille. Kriitikot ovat nimittäneet näkemystä myös inhorealismiksi.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Keijo_Korhonen

Yhdysvallat on ja pysyy mahtivaltiona ja sille ei Keijo Korhonen voi mitään. Itse en ole realisti vaan postmodernisti. Nykyään jostain kumman syystä postmodernismista on tullut uusi realismi.

Itse en ihaile työtä enkä työväenluokkaisuutta. Näen todellisuuden postmodernistina informaation diskurssina vailla mieltä tai järkeä sen perinteisissä merkityksissä. En ihannoi ihmisten välistä tasa-arvoisuutta ja köyhiä en puolusta enkä kannata.
Rousseaun poliittiset ajatukset vaikuttivat Ranskan vallankumoukseen ja romantiikan nousuun. Hänen radikaaliutensa ja vallankumouksellisuutensa näkyy hänen teoksessaan Yhteiskuntasopimuksesta esittämässään kuuluisassa lauseessa "Ihminen on syntynyt vapaaksi ja kaikkialla hän on kahleissa" ("L'homme est né libre, et partout il est dans les fers"). Rousseaun käsityksen mukaan luonto ja luonnollisuus ovat hyväksi ja sivistys, kulttuuri ja yhteiskunta ovat rappeuttaneet ihmisen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Jean-Jacques_Rousseau

Olen varmaan jonkinlainen neocyberromantikko. Keijo Korhonen on toivoton unelmoija ja alkiolainen, joka elää omassa fantasiamaailmassaan. Missään nimessä Korhonen ei ole realisti.
http://jtalous.blogspot.fi/2011/07/paattyyko-amerikan-taru.html

http://amerikantati.blogspot.fi/2013/04/relax.html

http://jpoli.blogspot.fi/2012/10/amerikka-pelkaa-zteta-ja-huaweita.html

http://stilettikorkokanta.blogspot.fi/2013/04/nuorten-aikuisten-amerikka-verkosto-name.html

http://ariojapelto.blogspot.fi/2011/01/ryssan-pelosta-amerikan-pelkoon.html

http://juhamolari.blogspot.fi/2012/11/amerikkalainen-cia-operoi-suomen.html

http://takkirauta.blogspot.fi/2011/10/amerikkalainen-raivo.html

http://kemppinen.blogspot.fi/2009/02/amerikka.html

http://uskonpuolesta.blogspot.fi/2011/11/amerikan-orjuus-ja-antiikin-orjuus-eri.html

http://makujakotoa.blogspot.fi/p/amerikka-ja-meksiko.html

http://mysteriousuniverse.org/2013/04/is-this-americas-new-angel-of-death/

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti