maanantai 30. elokuuta 2021

Ilmastonmuutos ja mainonta

Finnair polttaa fossiilista energiaa. Tälläisen palvelun mainonta on nykymaailmassa sangen arvoluttavaa. Monet tiedeihmiset pelkäävät ilmastonmuutosta. Jo aikanaan Asterixissa pelättiin taivaan tippumista. Tälläinen pelko on yleistä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/2895f9ed-aa39-4e8c-86ae-fcf410a5b5d8

Miten pelkääjiin tulisi suhtautua? Pitäisi rauhoitella ja sanoa, että Ilmasto on kaikkivaltiaan käsissä. Esim. Muhamettilaiset ja Kristityt suhtautuisivat asiohin näin. Ilmasto Korkeimman käsissä. Jotkut varmasti suosittelisivat terapiaa ja vahvaa lääkitystä pelkotiloihin. Pelkotilat ovat niiden kokijoille täysin todellisia ja niihin on muuten vaikea puuttua, kuin terapialla ja kovalla lääkityksellä.

Jos kuitenkin ajatellaan, että Ilmastonmuutos on TOTTA! Silloin paras tapa olisi vähentää turhaa kulutusta. Lentäminen lienee monelle aika turhaa. Matkustaa voi nykyään myös virtuaalisesti tietoneen avulla. Youtubesta ja Googlesta löytyy paljon sopivia matkoja. 

Greenpeace haluaa teollaan muistuttaa ilmastokriisistä sekä vastuusta, joka kuuluu isoille, fossiilisten polttoaineiden hyödyntämiseen perustuville yhtiöille.


Greenpeacen ilmasto- ja energia-asiantuntijan Olli Tiaisen mukaan tämän kesän metsäpalot ja tulvat ovat vasta esimakua sään tulevista ääri-ilmiöistä, ellei fossiilipäästöjä saada pian laskuun kohti nollaa. Tämä oli keskeinen viesti myös elokuussa ilmestyneen ilmastopaneeli IPCC:n arviointiraportissa.

“Tutkijoiden varoituksista ja viime kuukausien äärimmäisistä sääilmiöistä huolimatta fossiili- ja lentoyhtiöt yrittävät jatkaa entisellään. On irvokasta, että valtionyhtiö mainostaa halpalentoja maihin, joissa raivonneiden maastopalojen hiillos on hädin tuskin sammunut.”, Tiainen sanoo.

https://www.greenpeace.org/finland/tiedotteet/7537/greenpeace-vaatii-kieltoa-fossiilimainoksille/

https://avoin.media/2021/08/28/auttakaa-massamedian-toimittajia/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti