keskiviikko 4. elokuuta 2021

Ilmastotavoitteet tulevat kalliiksi

EU esittelee suuria ilmastopaketteja, joiden tavoitteena on tehdä EU:sta hiilineutraali seuraavien vuosikymmenien aikana. Muutos maksaa valtavasti, konsulttitoimisto McKinseyn arvion mukaan siihen tarvitaan 1000 miljardia euroa seuraavien 30 vuoden aikana. Siis joka vuosi enemmän kuin koko kohuttu EU:n elvytyspaketti.

EU ilmoittaa hankkeelle paljon pienempiä kustannuksia. EU jättää laskelmistaan pois investoinnit, jotka se katsoo joka tapauksessa välttämättömiksi tulevaisuudessa. Periaatteessa noinkin voi ajatella, mutta EU:n laskutavassa on ongelmia. Hanke edellyttää valtavia investointeja uusiin tekniikoihin periaatteella, joka ei istu markkinatalouteen. Pakotetaan ihmiset omaksumaan uusia tekniikoita ja hylkäämään vanhoja toimivia tekniikoita ennen kuin ne on käytetty loppuun. Syynä arvioitu 4% osuus, joka ihmisellä kuulemma on maapallon hiilidioksidipäästöistä.

https://oikeamedia.com/o1-163003 

Kaikille lienee selvää, että ilmastohulluus tulee kalliiksi. Sinällään rahaa kyllä on, jos maailman sotilasbudjetit käytettäisiin järkevästi eli muuhun kuin aseisiin, niin rahaa olisi kyllä ilmastonmuutokseen torjuntaan saatavissa helposti. Itse en kyllä vapaaehtoisesti tee mitään ennenkuin sotilasbudjettien rahat on käytetty ensin. Ei ole mitään järkeä tavallisen ihmisen säästää luontoa jos samalla sotilaspuolella laitetaan voimavarat menemään kaikenlaiseen turhuuteen.

https://blogit.kansanuutiset.fi/suoraa-puhetta-vasemmalta/tarvitseeko-suomen-osallistua-afganistanin-kaltaisiin-operaatioihin

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hannusinivirta/niin-sanotut-toisinajattelijat-elavat-kuvitelmissa-wmo-ja-ipcc/

https://pt-media.org/2021/08/07/ilmastoasioissa-naperrellaan-jonninjoutavuuksien-kanssa/

Kokeile ilmastohakukonetta:

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti