tiistai 17. elokuuta 2021

Koronavalvonta

Koronaan liitty paljon valvontaa ja kontrollia.

Tarkkailijoina kunnostautuvat myös kanssaihmiset. Kansalaiset valvovat toistensa maskinkäyttöä, turvaetäisyyksiä ja käsihygieniaa busseissa, ruokakaupoissa ja työpaikoilla. Lähes jokainen tietää miltä tuntuu, kun on unohtanut kasvomaskin kotiin tilanteessa, jossa ”uusi normi” on peittää naamansa. Kanssaihmisten paheksuvat katseet aiheuttavat jopa ruumiillisia häpeän tuntemuksia, jotka tuntuvat hikikarpaloina otsalla. Itsekin katselemme tuomitsevasti, mikäli jollakulla ei ole maskia. Valta pitää meidät huomaamattamme ruodussa jakelemalla normeja ja kohdistamalla meihin valvovia katseita.


Ajatus ihmisten itseensä ja toisiinsa kohdistavasta tarkkailusta ja säätelystä näkyy myös koronarajoitusten luonteessa. Pandemian aikana on asetettu erilaisia rajoituksia ja suosituksia, kuten Helsingin seudun julkisen liikenteen maskipakko ja turvavälien säilyttäminen, joiden noudattamattomuudesta ei varsinaisesti ole ollut tiedossa selkeää rangaistusta. Tai ainakin on ollut äärimmäisen epäselvää, kenen vastuulla rajoitusten valvonta on ja mitä niiden noudattamatta jättämisestä seuraa.

Koronapandemian hillintästrategiat mukailevat Foucault’n ajatuksia siitä, että nykyvallan perimmäisenä tavoitteena on tehokkaita tekniikoita hyödyntäen edistää väestön kunnollisuutta, työkykyä, terveyttä ja ylipäätään pitää kansalaiset hengissä. Aika ajoin näitä tavoitteita on haastettu uusliberaalilla logiikalla (pakko pitäätalouden pyörät pyörimässä”), mutta jännite talouden pelastamisen ja ihmishenkien suojaamisen välillä on kääntynyt pääasiassa jälkimmäisen voitoksi. Vallan perimmäisenä lähteenä ei siis ole valtio itsessään, vaan sen kautta toimivat (ja keskenään kilpailevat) poliittiset ideologiat. Jaloilta kuulostavista tavoitteistaan huolimatta valta myös tuottaa hierarkioita ja marginalisoi ne, joiden ei katsota sopivan sen tavoitteita tukeviin normeihin vaikkapa ihonvärinsä, painonsa tai ikänsä puolesta.

https://ulkopolitist.fi/2021/05/31/koronatilinpaatos-kolme-huomiota-vallasta-valvova-katse-sayseat-ruumiit-ja-median-luoma-todellisuus/

Onneksi Suomi on täynnä rohkeita suomalaisia, jotka eivät suostu alistumaan. Hei eivät pidä maskia, eivätkä he pidä itsestään melua mutta he nauravat rajoituksille ja karanteenille. He ovat todellisia arjen sankareita. 

https://mvlehti.net/2021/08/17/hallinnon-korona-agendan-maarayksia-vartioivia-kapoja-koulutetaan-koronaluotsit-tulevat/ 

Onneks Suomessa on vielä medioita, jotka kertovat totuuden. Valhemedia jatkaa toimintaansa ja valehteluaan. Onneki maa on täynnä uskovaisia, jotka luottavat terveysasioissa lähinnä Raamattuun (ja Muslimit Koraaniin).

https://koronarealistit.com/suomalainen-tutkija-vahvistaa-grafeeniloydokset-koronavirusrokotteista/

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paulus-kaipainen/koronarokotteiden-kokeellisuudesta/ 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/juhamyllarinen/koronatestit-maskit-ja-uuden-tyyppinen-lobbaus/

http://nwohavaintoja.blogspot.com/2021/08/koronarokotuksen-kuolintapaukset.html 

Kokeile Korona hakua!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti