maanantai 9. elokuuta 2021

Irti Microsoftista

Nyt on hyvä aika irrottaa itsensä Microsoftista ja siirtyä Vapauden Liigaan. Linuxeja löytyy joka lähtöön. Linuxit ovat edullisia käyttää. Tavallinen käyttäjä selviää ihan pelkästään Linuxilla. Toimisto sovellukset hoituvat esim. LibreOfficella tai jollain muulla, esim. Google Docsilla.

https://www.google.com/docs/about/

Linuxissa ei ole niitä ongelmia mitä on Windowsissa. Linux on hyvin edullinen käyttää. Käytännössä sillä pääsee laitteistokulujen kanssa hyvin edullisesti liikkeelle. 

http://tietsikka.blogspot.com/2021/04/kaytetyt-tietokoneet.html

Linux toimii hyvin myös käytetyssä tietokoneessa. Tällöin käyttökustannukset ovat vain muutama euro kuukaudessa. Säästät helposti satoja euroja vuodessa!

https://www.tomshardware.com/news/iru-launches-pc-with-russian-hardware-inside

2 kommenttia:

  1. Joo, kokeilin Linuxia (Mint 18.0) Windows 7:n rinnalla, uteliaisuuttani (2016?). Noihin aikoihin MS oli jo alkanut kiusata ihmisiä tyrkyttämällä Win10:tä kuin sinnikäs ovelta-ovelle myyjä joka tulee ikkunasta kotiisi kun et avaa ovea. Sitten sattui niin, että Win7 jäi ikuiseen kierteeseen: päivitys epäonnistui ja Win boottasi uudelleen, epäonnistui taas... No, Windowsin uudelleenasennus ja sen tarvitsemat ulkopuoliset palikat (palomuurit, antivirus, kätevät apuohjelmat jne.) kesti noin viikon, joten ajatelin että ei hätää, kokeillaan nyt sitten Minttua kunnolla. Ja se "kokeilu" jatkuu vieläkin. Eikä minulla ole mitään syytä lopettaa sitä.

    VastaaPoista
  2. Windowsin asentaminen vie aikaa. Täytyy etsiä ja asentaa ohjelmat. Linuxilla kaikki on yhdessä paketissa ja se on nopea asentaa.

    VastaaPoista