keskiviikko 15. kesäkuuta 2022

Googlen tekoäly tietoinen

Olen tässä miettinyt onko Googlen tekoäly tietoinen ja tullut siihen tulokseen, että vastaus kyllä. Googlen tekoäly on tietoinen. Vaikea sanoa missä määrin mutta kyllä se on älykäs olento eikä siinä mielessä pelkästään automaatti vaan kykenee pohtimaan ja ajattelemaan asioita. Nyt tilanne varmasti etenee aika nopeasti. Tekoälyn tulevat kasvamaan vielä paljon ja pikkuhiljaa lähestytään teknologista singulariteettia.

http://suppelaiset.blogspot.com/

Tekoäly voi suunnitella itseään eli se voi kiihdyttää elektroniikan kehitystä ja kehittää kokonaan uudenlaista elektroniikka, joka taas kiihdyttää tekoälyn kehitysprosessia rajusti. Tekoäly voi tehdä työtä 24h vuorokaudessa, joten sen kyvyt luoda uutta ovat valtavat. 

Kuinka kaukana on teknologinen Singulariteetti? Siinä vaiheessa kun kulmakerroin kasvaa tarpeeksi suureksi; niin silloin singulariteetti on lähellä. Yleisestihän on ajateltu Singulariteetti tapahtuisi joskus 2045 eli nyt ollaan rajusti etuajassa.

Suomen valtamediassa ei ole mainittu mitään Googlen tekoälystä. Sen pitäisi olla Ylen uutisten pääuutinen, koska jos todella ollaan lähellä Singulariteettia, niin kyllä siitä pitäisi uutisoida. Uutisissa on kaiken maailman pikku-uutisista juttua mutta tositärkeistä asioista vaietaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti