sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Ruoan hinta

Nyt kun inflaatio laukkaa niin ruoan kanssa kannattaa tarkka. Kannattaa tarkasti seurata eri ruokalaien hintoja kaupassa. Kilohinnoissa voi olla valtavia eroja samankaltaisten tuotteiden kanssa. Lähtökohtaisesti ei kannata osaa valmisruokaa vaan tehdä itse. Siinä säästää helposti eniten. Raaka-aineet on ainakin tähän asti ollut halvinta ostaa raaka-aineina eikä valmiina.

Monessa tuotteessa kilohinnat voivat vaihdella hirveästi. Ostamalla halvinta voi säästää paljon, eikä laadussakaan yleensä juurikaan joudu tinkimään. Ainakin Prismasta puolalaisia omenia alle euron kilo. Samoin esimerkiksi kotimaista kaurahiutaleita saa alle eurolla kilo. Missään nimessä ei tule ostaa valmiiksi mitattuja kaurahiutaleita. Ne ovat valtavan kalliita. Ei se mittaaminen niin vaikeata ole. Kaurapuuro on hyvä lähtökohta aamulle ja miksei iltapalaksikin. 

Juustoja ostettaessa kannattaa seurata tarkasti kilohintoja. Osa juustoista on tosi kalliilla kilohinnalla. Itse en tykkää Valio Oltermannista. Se on halvin merkkijuusto ainakin Prismassa. Juustot kannattaa osta kokonaisina ja viipaloida itse. Oltermannin kanssa ainakin Prismassa myydään tanskalaista vastaa juustoa noin euron halvemmalla hinnalla. Kannattaa harkita sitä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti