perjantai 3. kesäkuuta 2022

Suomen NATO tukkeen

Turkki pistää Suomen NATO tien tukkoon. Luultavasti Erdogan ja Putin ovat salaa sopineet, että Turkki estää Suomen pääsyn NATOon. Suomalaiset ovat uskoneet NATO optioon ja nyt optio on sitten kadonnut. Olisiko jo aikaisemmin pitänyt toimia Turkin tahdon mukaisesti ja estää terroristien toiminta.

Nyt suomalaisten pitäisi miettiä, että pitäisikö NATO jäsenyyshakemus vetää pois ettei Suomi menetä kasvojaan. 

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timopeltonen/venajan-mielinen-trollaus-ottaa-yha-hurjempia-kierroksia/

En tiedä sitten miksi Suomen poliittinen johto ei ollut tietoinen Turkin mielipiteestä vaan kuvitteli, että kaikki ovat ottamassa Suomen NATOon. 

https://ulkopolitist.fi/2022/03/21/yhdysvaltain-demokratia-on-henkitoreissaan-suomen-nato-keskustelussa-tulee-huomioida-yhdysvaltain-lahivuosien-poliittinen-arvaamattomuus/

Tuleeko NATOon sisällissota? Islamilainen NATO vastaan kristillinen NATO? Ainakin naurua piisaisi jos näin kävisi. NATO iskisi toisia NATO vastaan. Istanbul ja Pariisi palaisivat kovissa iskuissa?

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jarno-limnell/onko-meilla-vaihtoehtoja-jos-turkki-sotkee-suomen-suunnitelmat/

3 kommenttia:

  1. Eipähän tämä NATO juttu vielä ole taputeltu. Täytyy kai muilla isoilla jäsenmaillakin olla asiassa jotain sanottavaa - ja ei kai pääsihteerikään nyt mikään hiiri ole. Kyseessä ovat lopulta myös hänen kasvonsa niistä puheista, että Suomi ja Ruotsi olisivat tervetulleita jäseniksi. Siinä käynee niin, että se molopää tulee lopulta ottamaan järjen käteensä ja tyytymään joihinkin verraten vähäisiin myönnytyksiin.

    VastaaPoista
  2. Tulevaisuus on loppujen lopuksi mahdotonta ennustaa.

    VastaaPoista
  3. NATOssa riittää, että yksi jäsenvaltio sanoo ei. Lisäksi kun muut huomaavat, että Turkille myönnetään etuja, niin nekin innostuvat vaatimaan kaiken maailman myönnytyksiä.

    VastaaPoista