torstai 2. kesäkuuta 2022

Sodan aika

Sota rankkaa sekä ihmishenkien että talouden suhteen. Suomalaisille oli jo pitkään uskoteltu, että sotia ei tule. Sotahan on aina ollut olemassa ja tulee olemaankin. Eläinmaailmassakin soditaan jatkuvasta. Ruumiita tule joka puolella. Ruumiita ei kuitenkaan tule tarpeeksi väestönkasvun pysäyttämiseksi vaan niitä tulee liian vähän. 

Suomen ja EU:n energiaongelmat ovat täysin itseaiheutettuja. Venäjän boikotoiminen ei ole mikään luonnonlaki vaan poliittinen päätös. Samoin ilmastonmuutoksen vastainen taistelu on poliittinen päätös, eikä se ole edes kovinkaan järkevä sellainen. Jos esimerkiksi käytetään korkeaa korkokantaa päätösten tarkastelemiseksi niin nähdään helposti, että nämä päätökset ovat järkeä vailla.

http://jpoli.blogspot.com/2022/05/talouskasvu-ja-hyvinvointi.html

Suomella ei ole mitään hätää vaan poliitikot ja media ovat lietsoneet kaikenlaisia uhkakuvia. Venäjän kanssa olisi voitu jatkaa entiseen tapaan ja samalla elää hyvin. Nyt sitten kaikki elämänperusteet hajoavat. Länsi olisi voinut aivan hyvin katsoa sivuun, kun Venäjä valloittaa Ukrainan. Tälläinen olisi ollut rationaalista käyttäytymistä ja sen uhrimäärä olisi ollut pienempi. Nyt voi ruumiita tulla hirveästi ja pakolaisaallot voivat Afrikasta Eurooppaan nälän- ja muiden syiden takia. En näe sitä rationaalisena toimintana, että Länsi uhraa oman hyvinvointinsa Ukrainalaisten takia. Onko se järkevää?

Länsi on muutenkin pelannut korttinsa omituisesti. On lähdetty sotimaan sellaisia voimia vastaan joita ei voi voittaa. Ei Länsi kykene voittamaan Islamia, ei mitenkään. Islam on valtava poliittinen ja taloudellinen voima. Siellä on uskovaisia sotilasoperaatioihin rajattomasti. Lisäksi väestönkasvu on paljon suurempaa kuin Lännessä. Länneltä loppuvat miehet helposti suursodassa. Väki on vanhaa ja raihnaista, ainut missä Länsi on hyvä on tekoäly. Länsi on jo pitkälti Skynetin tiellä mutta sekään ei ole helppo tie. Tekoäly etenee joka paikassa ja sitä ei pysty pysäyttämään sen jälkeen kun se on lähtenyt käyntiin.

https://markkusiira.com/2022/06/02/hatakapitalismia-hajoavassa-maailmassa/

https://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/4740793-mista-maailmaa-runtelevassa-myrskyssa-on-kyse-ekonomistilta-pitka-lista-fossiilikapitalismin-umpikuja-ekologinen-kriisi-kapitalistisen-talouden-perusdynamiikat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti