lauantai 24. marraskuuta 2012

Egypti Diktatuuriin

Egypti palaa harvainvaltaan. Diktatuuri ja hyvin keskitetty valtarakenne ovat paljolti käytettyjä hallintomalleja arabimaissa. Eurooppalaisten ei pitäisi puuttua arabien sisäisiin asioihin.
http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/125099-kuinka-lyoda-vaimoa

Jotkut teoreetikot pitävät demokratiaa parhaana hallintomallina mutta tosiasiallisesti demokratiaa ei ole koskaan juurikaan harjoitettu missään. Arabimaille demokratia on vieras, koska käsittääkseni arabimaissa hallintomallit eivät historiallisesti ole olleet demokraattisia. Paikalliset olosuhteet huomioon ottaen ei ole minkäänlaista näyttöä, että demokratia toimisi arabimaissa. Oletus demokratian universaalisesta paremmuudesta hallintomallina on vailla pohjaa.
http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/ulkomaat/2973/egyptin_presidentti_kasvatti_valtaoikeuksiaan

Yleisesti ottaen interventionistiset poliittiset käsitykset Länsimaiden ja Arabien väleistä ovat aiheuttaneet valtavia konflikteja ja kärsimystä. Itse en pidä interventionismi minään järkevänä tapana lähestyä arabimaita. Demokratia on myös yliarvostettu ja sopii vain joillekin valtioille.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=2&id=5855

Demokratiaa ihannoiva diskurssi johtaa vain pettymykseen, koska demokratiaa ei kuitenkaan kyetä saavuttamaan ja ihmisten elinoloja ei laajalti kyetä radikaalisti parantamaan.
http://takkirauta.blogspot.fi/2012/11/iso-veli-kyylaa.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti