tiistai 20. marraskuuta 2012

Komero nuoret

Monet syrjäytyneet nuoret ovat kaiken avun ulkopuolella - usein siksi, etteivät he kykene hakemaan sitä. Lilja Tamminen ja Jalmari Eskelinen löysivät netistä heistä kymmenen. Syntyi dokumenttiprojektiKomerot - kadotettujen nuorten tarinoita.
- Syrjäytyneiden nuorten nettiyhteisöissäkin on alettu käyttää tällaista termiä itsestään kuin komero, ja se oli syy sitten siihen, miksi me haluttiin se hankkeen nimeksi. Koska se toisaalta kuvaa näitä pieniä, ahtaita asuntoja joissa me ollaan käyty kuvaamassa ja toisaalta näitä ihmisiä, jotka ovat linnoittautuneet näiden sisälle, Lilja Tamminen sanoo.
http://yle.fi/uutiset/kuvagalleria_yha_useampi_nuori_komeroituu_kotiin/6383531#

Nuoret ovat ilmeisesti muuttaneet asumaan komeroihin laajassa mitassa. Edullinen ja ekologinen komero asuminen on suosittua. Komero asumisella ilmeisesti vastustetaan ilmastonmuutosta.
http://liljat.fi/2012/01/etsimme-komeroita-taideteokseen/

Maskun ja Ikean kataloogit kuluvat näillä nuorilla sillä aina on seuraava komero tilauksessa.
http://komerot.fi/

http://mikkolund.blogspot.fi/2012/11/lopetetaan-jo-turhanaikainen-retoriikka.html

Syrjäytymisessä ei ehkä ole kyse siitä, että ihmisillä on asiat huonosti vaan siitä, että ihminen on nisäkäs ja siten petojen riistaa. Monet nisäkkäät tykkäävät elää koloissa ja yöllä eli komeronuoret ehkä vain lajikäyttäytyvät lajinsa mukaisesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti