sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Robottitaistelijat

Riikka Söyring pelkää Terminaattoreita.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=5867

Sodan koneellistuminen on pitkä prosessi. Aikanaan otettiin käyttöön tuliaseet ja sitten konekiväärit tulivat jossain vaiheessa. Konekiväärien tuhovoima oli valtava.
http://www.hrw.org/reports/2012/11/19/losing-humanity-0

http://www.hrw.org/sites/default/files/reports/arms1112ForUpload_0_0.pdf

Yleisesti ottaen sodan palvelukseen on aina otettu uusin teknologia ja tuhovoimaisin tiede. Rauhanomaisia sovelluksia ei yksinkertaisesti kukaan halua rahoittaa. Tiedemiehet on usein pakotettu aseteollisuuden palvelukseen. Pakottaminen on tehty usein siten, että muualla ei ole ollut työpaikkoja tutkijoille tai siten, että tutkijat on laitettu keskitysleirille jos aseiden kehittäminen ei kiinnosta.

Taistelurobotteja voi yrittää kieltää, mutta koska kaikki merkittävät sotilasvallat aikovat niitä kehittää, niin yksikään ei uskalla lopettaa robottien kehittämistä. Lisäksi taistelurobottiteknologian kehittämiskieltoa ei voi valvoa millään. Taistelurobotteja ei voi erottaa mitenkään tavallisista taistelukoneista, koska erot ovat marginaalisia. Sama osa joka menee panssarivaunuun voi vallan hyvin mennä miehittämättömään taistelukoneeseen. Taistelurobottien olemassaoloa ei oikeastaan voi havaita juuri mitenkään, koska ne voivat näyttää aivan samalta kuin miehitetty taistelukonekin. Lisäksi käytetyt komponentitkin ovat pääasiallisesti täysin samoja. Erot syntyvät lähinnä ohjelmistoissa ja nekin voivat olla pääasiallisesti täysin samoja.
http://natonalla.blogspot.fi/2012/06/taistelurobotti-lentue.html

Taistelurobottien kehittyminen liittyy vahvasti elektroniikan, anturien ja tekoälyn kehittymiseen. Taistelurobotit tulevat olemaan yleisessä käytössä vuoden 2020 jälkeen eli kohta. Samaan aikaan myös tietokoneiden tehot ylittävät kaikessa ihmisälyn eli syntyy superäly. Kaikki tämä on väistämätöntä, koska se on elämän laki. Taistelurobottien ilmaantuminen on täysin luonnollista, koska näin on aina tapahtunut. Sota on aina valjastanut aikansa korkeimman osaamisen omaan käyttöönsä ja sille ei ole kukaan mahtanut mitään; eikä tule mahtamaankaan.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/11/urheat-sotarobotit.html

http://www.wired.com/dangerroom/2012/11/new-army-arsenal/

Taistelurobotit voivat jo lähitulevaisuudessa olla sodassa niin ylivoimaisia, että sotiminen ihmissotilailla tulee järjettömän kalliiksi ja siten mahdottomaksi. Miehittämätön taistelulentokone voi helposti ylittää miehitetyn kaikessa eli miehitetyllä taistelulentokoneella ei ole minkäänlaista sotilaallista arvoa.
http://ylex.yle.fi/uutiset/popuutiset/tiedemiehet-robottien-valtaannousu-on-todellinen-uhka

http://theconversation.edu.au/artificial-intelligence-can-we-keep-it-in-the-box-8541

http://cser.org/

http://natonalla.blogspot.fi/2012/11/kiinasta-uavta.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti