sunnuntai 20. helmikuuta 2022

Kiina ja Yhdysvallat

 Kiinan vuonna 1993 omaksuma virallinen sotilasstrateginen konsepti ”alueellinen sota korkean teknologian olosuhteissa” pyrki vastaamaan nimenomaan tähän ongelmaan. Se otti lähtökohdakseen varautumisen sotaan Taiwanista, joka käytäisiin Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia, kuten Japania vastaan. Sota tulisi olemaan nopea ja intensiivinen, ja sitä tultaisiin käymään Persianlahden näyttämöllä esiteltyjen teknologioiden, kuten täsmäaseiden, häiveominaisuuksien ja satelliittipaikannuksen tukemana.

https://ulkopolitist.fi/2021/11/29/vauhdittava-uhka-yhdysvallat-palauttaa-asevoimaansa-suurvaltasodan-muottiin-kiinan-ajamana/ 

Yhdysvallat asemoi itseään Kiinan uhkaan. Kiinalla on paljon enemmän porukkaa kuin Amerikalla. Pidemmän päälle Yhdysvaltain talous ei ehkä ole tarpeeksi suuri haastamaan Kiinaa. Yhdysvallat saa syyttää itseään Kiinan varustautumisesta, koska Yhdysvallat on jatkuvasti uhkaillut Kiinaa. Yhdysvallat on estänyt Huawein toimintaa. Lienee kaikille selvää, että Kiina ei pidemmän päälle hyväksy USA:n pompottelua - eihän sitä kukaan viitsi katsella kun toiset tekevät kiusaa. Onneksi Kiina on niin iso, että se pystyy kehittämään omat piirinsä ja energiaakin saa hankittua Venäjältä ja Iranista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti