keskiviikko 2. helmikuuta 2022

Sähköyliherkkyys

Katselin justiinsa YLE Arenaasta MOTin dokumentin sähköyliherkkyydestä.

https://yle.fi/uutiset/3-12271456 

Asiahan on jo vanha mutta silti ajankohtainen, koska niin moni kärsii siitä.'

https://www.sahkoherkat.fi/tietoa/tutkimustietoa/tietoa-sahkoherkkyydesta

Miten sähkö vaikuttaa ihmiseen? Valtavirtatutkimus pitää ilmeisesti ainoana vaikutustapana lämpövaikutus. Kudos lämpenee sähkämagneettisen energian vaikutuksesta - vähän samallalailla kuin aurinko lämmittää kesällä ihoa. Voiko olla jokin muukin vaikutustapa? Täytyy muistaa, että samallalailla kuin tietokoneessa sähkökentät ohjaavat ihmisessäkin elinten toimintaa. Jos tämä tiedonsiirto häiriintyy sähkömagneettisen säteily vaikutuksesta aina maallikkona voisi ajatella, että tämä aiheuttaa jotain oireilua.

http://tietsikka.blogspot.com/2011/05/sahkoherkkyys-jatkoa-sahkoyliherkkyys.html

Olen jo aikaisemmin Tietsikka sivustolla kirjoittanut sähköyliherkkyydestä. Olen opiskellut aika paljonkin luonnontieteitä (eli sähkömagnetismista). Sähkö on sen verran monimutkainen ilmiö, että kaikenlaisia asioita voi tapahtua. Harmi, että ihmiset joutuvat kärsimään näistä oireista. Pahinta on tietysti se, että aina epäillään potilaan mielenterveyttä ja psyykkisiä ongelmia. Aikanaan tupakasta ja lyijyäkin pidettiin aivan turvallisina. Ehkä sähkönkin kanssa on vähän samanlailla. Sähköyliherkkyys on ainakin sen pahimpina versioina suhteellisen harvinaista ja tämä tekee sen tieteellisen tutkimuksen hyvin haastavaksi. Lisäksi sen oireet ovat niin moninaiset ja hankalasti tutkittavat. 

Itse ainakin koen sen ongelmalliseksi, että joissain tutkimuksissa on tutkittu sitä havaitseeko ihminen sähkökentän olemassaolon. Jos ei havaitse, niin sitten sairaus korvien välissä. Onko se korvien välissä vai ei - on vaikea ongelma.

https://edition.cnn.com/2022/02/02/politics/havana-syndrome-report/index.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti