perjantai 6. tammikuuta 2023

Lännen asema romahtaa Ukrainassa kesään mennessä

Yhdysvaltojen sotilaallinen asema heikentyy nopeasti asevarastojen nopean tyhjentymisen vuoksi. Tästä ei Suomi media kerro. 

http://natonalla.blogspot.com/2023/01/amerikan-asevarastot-ehtymassa.html

USA:n ongelmana on huipputeknologisten aseiden valmistuksen ja huollon vaikeus. Natonallassa  kerrotaan juuri tästä. Venäjän armeija perustuu yksinkertaisempaan teknologiaan, jonka saatavuus on parempi. Venäjä voi heittää peliin perinteisiä ihmissotilaita ja nämä ovat varsin halpoja. Teho ei ole kummoinen mutta heikkoa laatua voidaan korvata määrällä.

http://natonalla.blogspot.com/2023/01/robottitaistelija.html

Ilmeisesti Amerikan asetilanne on aika huono, koska esim. Taiwanille ei ole kyetty toimittamaan tilattuja asejärjestelmiä. Yhdysvaltalais kenraalit todennäköisesti estävät jossain vaiheessa Ukrainan avustamisen vedoten siihen, että Amerikalla tulee olla varastossa hätätilanteita varten jonkinlainen varavarasto aseita. Näitä ei voida antaa Ukrainalle heikentämättä Yhdysvaltojen kriittisiä etuja, joita on monia. Ilman tällaista hätävarastoa Yhdysvallat ei kykene turvaamaan edes manner-Yhdysvaltojen strategista turvallisuutta. 

Kiinan uhkaan varautuminen tarkoittaa käytännössä sitä, että aseita ei voida antaa Ukrainalle. Tämä on tosi asia eikä sille voi mitään. Yhdysvaltojen sotilaallinen voima on suuri mutta rajallinen. Tämä on aina ollut tiedossa, että Yhdysvallat on paljon luottanut huipputeknologiaan mutta huipputeknologian ongelmana on aseiden vaikea valmistaminen ja valtavat huoltokulut. Perusnisäkäs on taistelutilanteessa halpa ja kustannustehokas. Hätätilanteessa armeijaan voidaan ottaa varsin nuoriakin nisäkkäitä, jotka ovat edullista ja halpaa tykinruokaa. Afrikassa ja muualla on käytetty varsin nuoria ns. "lapsisotilaita" sotilas sovelluksissa. 

Suomalaisessa mediassa ei ole sanallakaan mainittu näistä sotilas-taloudellisista tosiasioista. Talous on julma isäntä sen ei voi neuvotella. 

http://natonalla.blogspot.com/2023/01/robottitaistelija.html

Aikanaanhan toisessa maailmansodassa Amerikka laittoi maahanmuuttajat ja mustat kaikista pahimpiin paikkoihin. Ilmeisesti näin ei voi enää tehdä. Kyllä amerikassa huuto käy kun keskiluokkaiset nuorukaiset laitetaan rintamalle pahimpiin paikkoihin. Ennen (ns. hyvään aikaan) pahoihin paikkoihin voitiin laittaa liikaväestö, josta ei nyt niin hirveästi välitetty. Nykyään tilanne lienee huono sillä tällaista politiikkaa ei voi enää harjoittaa. Venäjällä on vielä asiat kunnossa, että siellä voidaan laittaa huonompi osaiset rintamalla, tämä lienee todellista Sotilas Jussiutta, jota Venäjällä vielä on.

https://oikeamedia.com/o1-190600

https://natonalla.blogspot.com/2023/01/robottitaistelija.html

Kuva 1. Sotilaita, https://stablediffusionweb.com/


Kuva 2. Sotilaita, https://stablediffusionweb.com/





















Kuva 3. Sotilaita, https://stablediffusionweb.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti