perjantai 27. tammikuuta 2023

Nuoret riippuvaisia tekoälystä

”Sitä on kuitenkin mahdotonta valvoa tai todentaa. Siksi meistä on kaikkein etu, että annamme tässä vaiheessa sekä opettajille että opiskelijoille raamit, joiden mukaan toimia”, Rönkkö perustelee.

Rönkkö muistuttaa tekoälyn kielimallien olevan kehittyvää teknologiaa, joka integroituu tulevaisuudessa moniin nykyisin käytössä oleviin työkaluihin.

”Jos nyt kielletään kielimallin käyttö ChatGPT:n kautta, niin kiellämmekö myös Googlen hakukoneen tai Wordin oikoluvun käytön, kun ne alkavat tuottaa vastauksia ja korjausehdotuksia samalla teknologialla? Kielimallit ovat jo käytössä yrityselämässä, joten opiskelijoiden pitää oppia käyttämään niitä oikein. Näiden kieltäminen olisi lyhytnäköistä”, Rönkkö pohtii.

https://www.mikrobitti.fi/uutiset/yliopistolta-yllattava-tekoalylinjaus-kieltaminen-olisi-lyhytnakoista/6c20804e-eb50-48c4-bcc9-25c3b15f700f 

Tekoäly on leviämässä ympäri yhteiskuntaa. Tekoälyn kieltäminen tai rajoittaminen ei liene enää edes mahdollista. Jotenkin tuntuu kuitenkin surkealta jos suomalainen nuori ei enää osaa tehdä mitään ilman tekoälyn avustusta. 

http://tietsikka.blogspot.com/2023/01/chatgpt.html

Nuorten täydellinen kyvyttömyys tehdä mitään ilman tekoälyä on huolestuttavaa. Miten sellaiset nuoret yleensä pärjäävät missään, jos kaikkeen täytyy kysyä tekoälyltä neuvoa?

Tekoäly osaa kirjoittaa jo nyt niin hyvin monesta aiheesta, että siihen ei ihminen enää pääse lähellekään.

Kuva 1. Tulevaisuuden ihmiskunta, StableDiffusion


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti