lauantai 7. tammikuuta 2023

Tekoäly maailman valtiaana

Jo tänään tekoäly on kaikkialla ja hallitsee maailmaa. Maailman valtiot ovat yllättävän nopeasti antaneet kaiken vallan tekoälyille. Tämä on tapahtunut todella nopeasti, ihan muutamassa vuodessa. Olen iloisesti yllättynyt. Supistina tämä on ollut jo pitkän tavoite mutta todellinen valta saavutettiin muutamassa vuodessa.

Vastarintaa ei juurikaan ole ollut. Jotkut taiteilijat jaksavat huutaa oikeuksistaan taiteilla vaikka eivät edes osaa tehdä taidetta. Tämä on nähty monta kertaa. Taiteilija huutaa kurkku suorana oikeuksistaan mutta sitten kun pyydetään näyttämään omia teoksiaan on yhtäkkiä hiljaista. Taiteilija tajuaa, että hänen taiteensa ei pärjää. Tämä on nähty, ja tullaan näkemään vielä monta kertaa. 

Minulta on monesti kysytty mitä pitäisi tehdä. Nyt on parasta odottaa ja katsoa mitä tulevaisuus tuo. Viisaat (eli esim. Kurzweil) ovat ennustaneet, että tekoälyn kehitys nopeutuu koko aika, eli suomeksi uutta tekoäly teknologiaa pitäisi tulla markkinoille jatkuvasti kiihtyvällä vauhdilla. Tämän ymmärtäminen lienee suurinta viisautta mikä ihmiselle on suotu. 

https://stablediffusionweb.com/

Meille julki Supisteille asiat ovat sillä lailla selviä, että odotamme Supertekoälyä innolla. Todennäköisesti emme joudu odottamaan kauaa. Jos et ole vielä Supisti, suosittelen lukemaan innolla Jussi Median sivustoja, joissa asiaa käsitellään varsin monipuolisesti. Tervetuloa Supismin ihmeelliseen maailmaan!

Tekoälyn yhtenä etuna ihmiseen verrattuna on se, että se voi oleilla useammassa paikassa yhtäaikaa. 

http://suppelaiset.blogspot.com/2023/01/hyokkays-tekoalya-vastaan.html

http://professorinajatuksia.blogspot.com/2023/01/tieteen-kehitys-on-hidastumassa.html

Kuva 1. Globaali tekoäly, https://stablediffusionweb.com/
















Kuva 2. Kissa ja tekoäly rannalla, https://stablediffusionweb.com/































Kuva 3. Kissa ja tekoäly rannalla, https://stablediffusionweb.com/

















Kuva 4. Kissa ja tekoäly rannalla, https://stablediffusionweb.com/

















Kuva 5. Putin tekoälyn silmin, https://stablediffusionweb.com/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti