torstai 21. kesäkuuta 2012

Viheruskonto korvaa Kristinuskon

Fossiilisten polttoaineiden käyttöä rajoittamista haluavien luonnonystävien ikioman uskonnon (gaia) perustaja James Lovelock on avannut sanaisen arkkunsa juuri sopivasti Rion kokouksen alla. Suomesta Rion kokoukseen matkustaa puolen lentokoneellisen verran väkeä johtajinaan Tarja Halonen ja Erkki Tuomioja. Satavarmaa on, että matkaliput maksavat iloiset veronmaksajat ry:n Suomen osasto.
http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2012/06/gaia-uskonnon-perustajan-tunnustus.html

Jostain muistan lukeneeni, että aikanaan johtavat Neuvostokommunistit saivat idean luoda näitä viherliikkeitä ensiksi Länsimaiden talouskasvun pysäyttämiseksi. Sitten sen jälkeen viherliikkeiden piti tuhota kristinusko juuri muuttamalla uskomusjärjestelmää animistisemmaksi. Animistisemman uskonnon piti sitten olla siirtymävaiheen uskonto täyteen kommunismiin. Itse en näe mitään ongelmaa, tässä siirtymässä, koska valtataistelu eri ajattelutapojen välillä periaatteessa uudistaa yhteiskuntaa tehokkaasti. Käsittääkseni ei ole mitään näyttöä, että kristinusko olisi parempi uskonto kuin islam tai jonkinlainen animismi. Ja vaikka olisikin, aatteiden välinen taistelu parantaa silti yhteiskunnan toimintaa väistämättä, huolimatta siitä kuka tai mikä on voittaja.
http://thomastaussi.blogspot.fi/2012/06/markkinat-ovat-ideoiden-kilpailua.html

Ilmeisesti neuvostokommunistit pitivät kristinuskoa ja katolista kirkkoa ideologisena päävihollisenaan. Syystä en ole varma, koska kapitalismi ei tarvitse kristinuskoa toimiakseen, Weberin näkemys ei edusta omaani. Kapitalismi toimii vallan hyvin myös animistisellä tai viherpiperryslinjalla sinällään. Kapitalismi toimii myös ilman ihmistä, pelkästään tietokoneiden ja robottien voimalla. Ihmisen tie/uskonto ei ole mitenkään välttämätön kapitalismille. Tosin ilmeisesti ajattelu lähti kapitalismista historiallisena ilmiönä, joka oli siinä historian vaiheessa kiinni kristinuskossa, mutta tämä historiallinen trajectory ei ole ainut. Meillä on myös islamilainen kapitalismi, ja islam itsessään on varsin liiketoimintahenkinen uskonto, huomattavasti enemmän kuin kristinusko, joka on hyvin bisnesvastainen uskonto. Jeesus ei pitänyt rahanvaihtajista mutta Mohammed oli liikemiehenä varsin hyvissä väleissä finanssipiirien kanssa. Samoin katolisten suhtautuminen sijoittamiseen on ollut hyvin halveksuvaa. Kauppiaita ja rahan lainaajia on pidetty pahoina aatelisten johtamassa euroopassa. Rahan lainaamisen monopolin aikanaan Paavi antoi Juutalaisille. Tämän takia vieläkin juutalaisia on paljon pankki- ja sijoitusmaailmassa.

Neuvostoliitossa juuri sosiologia oli aatteelistieteellisen ajattelun ydintä.

Uskontojen täytyy pystyä kilpailemaan elintilasta eli heikon uskonnon pitää väistyä.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/06/lupiiniviha-vihapuhetta.html

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2161379/This-meaningless-green-drivel-environment-guru-Scientists-U-turn-doomsday-claim.html

http://www.uusisuomi.fi/tiede-ja-ymparisto/51467-ville-niinisto-pettyi-riossa-selvasti-puutteellinen

Vihreydessä on kyse vallasta, koska viherpiperryksellä on ainakin tähän asti saanut sekä valtaa että rahaa varsin hyvin. Erityisesti ongelmallisen tilanteen tekee se, että koska viherpiperrystä pidetään eettisenä niin sitä on vaikea kritisoida siten, että säilyy eettisenä ja ns. hyviksenä. USKONTO.

Slamming environmentalists, he said: 'It just so happens that the green religion is now taking over from the Christian religion.

'I don't think people have noticed that, but it's got all the sort of terms that religions use. The greens use guilt. You can't win people round by saying they are guilty for putting CO2 in the air.'
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2161379/This-meaningless-green-drivel-environment-guru-Scientists-U-turn-doomsday-claim.html

Syntihän on aina ollut suosittu käsite uskontojen kielessä, erityisesti kristinuskossa. Synnillä voi hallita syntisiä. Syntisiä saa myös käsitellä miten haluaa.

http://ilmastohuijaus.blogspot.fi/2012/06/lahde-american-wind-energy-association.html

http://ilmastohuijaus.blogspot.fi/2012/06/rion-karnevaali.html

http://sosialismi.net/blog/2012/06/05/ymparistofilosofia-ja-suuret-yhteiskunnalliset-muutokset/

http://english.pravda.ru/opinion/columnists/19-06-2012/121430-rio_20_summit-0/

http://piippumies.wordpress.com/2012/01/17/elama-ennen-vihreita-ajatuksia/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti