maanantai 11. kesäkuuta 2012

Dronejen käyttö sodassa aina eettistä

Itse kannatan taistelu- ja sotilasrobottien laajamittaista käyttöä, koska ihmisen tappamisessa kaikkien tapojen tulee olla tasa-arvoisia.


Robottitekniikan tuomisessa taistelukäyttöön on paljon yhteiskunnallisia etuja. Taistelurobotit edistävät robotiikkaa ja tekoälyä. Lisäksi taistelurobottien käyttö tekee sodasta automaattisesti eettistä, koska enää ei ole mahdollista ihannoida ihmisen rohkeutta ja urheutta vaan pitää ihailla robottien rohkeutta eli sodan inhimillistäminen ja ihannointi käy vaikeammaksi. Muutenkin sodan kulttuurin ylläpitäminen tilanteessa, jossa taistelijat ovat robotteja on vaikeampaa, koska elokuvissa ei voi enää näyttää ihmissotilaiden urotekoja. Sodan kulttuuri ylläpitää sotia ja sen rikkominen tuo rauhan eli robotit ovat hyväksi ihmiskunnalle, koska ne vapauttavat meidät sodan kulttuurista. Monet eettiset sodankäynnin ajatukset perustuvat siihen, että sota institutionalisoidaan ja inhimillistetään, jolloin sodan käyminen on poliittisesti ja uskonnollisesti helpompaa. 

Pappien on paljon vaikeampi siunata urheiden sotilasrobottien teot kuin nuorten poikien tappamiset. Sotilasrobotit ovat rauhan asialla ja siksi monet sotaa ylistävät haluavat rajoittaa sotilasrobottien käyttöä.

Isänmaallinen taistelurobotti on aina trendikäs ja perusihana. Tukekaamme taistelurobottien työtä pahuutta vastaan.
http://www.wired.com/dangerroom/2012/04/stealth-drone-capture/

Onneksi taistelurobotteja tekevät kaikki aina Amerikasta Kiinaan ja Iraniin asti, Venäläisiä unohtamatta.

Aatelisiasotilassääntöjä en kunnioita, koska en ole aatelinen. Vihollinen tuhotaan sodassa armoa antamatta tai sitä tuntematta. Armon antaminen tekisi sodasta inhimillisen ja koska olen rauhan kannattaja en halua poliittisten syiden takia inhimillistää sotaa tai runoilla sen kauneutta romantiikan tai uskonnon keinoin. Reipashenkinen robottien suorittama tuhoamistyö olkoon kauneinta sinfoniaa mitä sotilasromantiikka on luonut. Rauhaa ei edistetä luomalla sodasta inhimillinen vaan tekemällä siitä sitä mitä se on.
http://ulkopolitist.wordpress.com/2011/10/04/lennokit-tuulessa/

Minulta on vihollistaistelijoiden turha tulla kerjäämään kunnioitusta tai armoa, ainut mitä kukaan voi saada on robottien antama rauha ja se olkoon ikuinen.

Lännen vihollisilla ei toki ole tätä ylellisyyttä, he joutuvat yhä ihmisinä kantamaan sodan taakan vaikka taistelevatkin kasvotonta vihollista vastaan. Afghanistanilainen ystäväni kertoi modernin sodankäynnin olevan Talebanin puolesta taisteleville Pashtu-heimolaisille täysin käsittämätöntä ja jopa pelkurimaista.
http://ulkopolitist.wordpress.com/2011/10/04/lennokit-tuulessa/

Käsite pelkurimaisuus on juuri sotaa ylistävästä diskurssista, jossa sota näyttäytyy sankaruutena. Rauhan diskurssissa tälläistä käsitettä ei viljeltäisi. Demokraattisen maan kansalaisella ei tule olla velvollisuutta osallistua sotaan. Sotikoot robottimme ja tekoälymme sotamme ja olkoon ihmisen rooli rauhan ylistäminen. Jos vihollinen haukkuu meitä pelkuriksi, haukkukoon, sillä demokraattisen maan kansalaisen ei tarvitse olla urhea eikä mitään muutakaan. Urheus on sotilaskäsite ja sillä ei ole sijaa ikuisen rauhan maassa.
http://thebrowser.com/reports/drone-warfare
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti