maanantai 18. kesäkuuta 2012

Kokoomuksen sisäpiiri

Piirijärjestöille välitettiin ennen äänestyksiä viesti, jossa toivottiin, että vanhat varapuheenjohtajat jatkavat tehtävässään. Viestin ydin kuului: "Voittavaa joukkuetta ei saa vaihtaa." Puoluekokousedustajien mukaan viesti tuli suoraan pääkallonpaikalta, pääministeri Jyrki Kataiselta.
http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_kataisen_hovi/6185925#

http://fi.wikipedia.org/wiki/Janne_Sankelo
Eniten valtaa kokoomuksen sisällä käyttää viisikko Jyrki Katainen, Taru Tujunen, Jyri Häkämies, Henna Virkkunen ja suurelle yleisölle tuntematon ministeriryhmän erityisavustaja Jussi Kekkonen. Kekkonen on puolueessa äärettömän merkittävä vallankäyttäjä, jota Katainen kuuntelee herkällä korvalla.
http://yle.fi/uutiset/sanna_ukkola_kataisen_hovi/6185925#


Politiikka hakukoneella löytyy lisätietoja Kokoomuksen veijareista.

Ilmeisesti arvokonservatiiveilla tarkoitetaan ihmisiä, jotka kannattavat perinteisiä Kokoomuslaisia arvoja eli kirkkoa, kotia ja isänmaata. Kokoomuksessa on ainakin jonkin verran modernimpaa Länsimaista liberaalia oikeistolaista markkinakapitalismia kannattavia voimia. Sinällään arvokonservatiivi ja liberaali markkinakapitalisti mahtuvat aika heikosti samaan pöytään, koska ajatusmallit ovat väistämättä hyvin erilaisia. Arvokonservatiivien ajattelu ei edusta markkinakapitalismia vaan on lähempänä nyky vasureita kuin modernia oikeistolaista. Arvokonservatiivien oikea koti lienee kommunisteissa (tai Persuissa), ei modernissa oikeistopuolueessa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti