maanantai 11. kesäkuuta 2012

Sananvapaus ja Islam

Onko Allah niin heikko Jumala, että hän tarvitsee vääräuskoisten suojelua?
http://markusjansson.blogspot.fi/2012/06/halla-aho-ja-sananvapaustaistelun.html

Loogisesti edellä seuraa, että Profeetta Mohammed on heikko profeetta, koska hän tarvitsee vääräuskoisten oikeusoppineiden suojelua.

Avioliitto-oikeus on aikojen kuluessa vaihdellut paljon ja nykyinen 18-vuoden ja alemmat suojaikärajat ovat historiallisesti hyvin korkeita, koska aikaisemmin ihmisten elinikä ei välttämättä ollut näin korkea. Monessa kulttuurissa naiset ovat menneet varsin nuorina avioliittoon eli paljon alle 10-vuotiaana. Lopullisesti on sitten muutettu asumaan yhdessä aviomiehen kanssa tyypillisesti kuukautisten alkaessa eli noin 10-12 vuotiaana. Hyvin vanhoina aikoina asiat ovat olleet hyvin erilailla jo pelkästään sen takia, että ikiä ei ole pystytty kovin hyvin arvioimaan. Mohammedia ennen arabimaissa lainsäädäntö oli tyypillisesti suullista ja perustui pitkälti heimotapoihin. Mohammed sitten uudisti lainsäädäntöä ja loi erilaisia suojasääntöjä heikommassa asemassa olevan turvaksi. Nykyisiä käytäntöjä ja lakeja on kokolailla älytöntä verrata Raamatun tai Koraanin luontihetken tapoihin.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sharia

Asioita verrattaessa kannattaa muistaa, että Koraani on luotu hyvin alkeellisissa oloissa, jossa väestö ei osannut lukea, kirjoittaa eikä laskea. Instituutiot olivat heikkoja ja infrastruktuuri oli olematonta. Internettiä ei oltu siihen aikan vielä keksitty ja sähkökin oli tuntematon käsite.
http://www.al-islam.org/laws/

Paimentolaisheimojen tarpeet poikkesivat ihmisten nykyisistä tarpeista eli lainsäädännön ohjeet olivat hyvin erilaiset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti