sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Asiantuntijoiden maahantulo vapaaksi

Suomen ei missään nimessä pidä rajoittaa millään tavalla asiantuntijoiden Suomessa työskentelyä.
http://yle.fi/uutiset/insinooriliitto_intialaiset_liian_helposti_suomen_apajille/6669796

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288570393161.html

http://www.taloussanomat.fi/tyomarkkinat/2013/06/02/yle-insinoorit-rajoittaisivat-ulkomaalaisten-paasya-tyomarkkinoille/20137804/12

Intialaisten Suomessa työskentelylle ei pidä asettaa mitään rajoituksia. Suomen taloudellinen etu on, että Suomessa intialaiset voivat työskennellä vapaasti. Suomalaisten insinöörien työttömyys ei ole mikään syy rajoittaa intialaisten työntekoa Suomessa.

Koodin itse tekeminen ei ole mitenkään järkevää jos sen voi ulkoistaa. Itse kannatan ulkoistamista. Suomi on sen verran pienen väestön maa ettei meidän kannata edes fantasioida mistään rajoittamisista.

Itse näkisin mielelläni, että Suomesta tulisi intialaisten koti euroopassa. Myös kiinalaiset ovat tervetulleita Suomeen.

Koodin tai minkään muunkaan erityisosaamista vaativan työn tekeminen itse ei yleensä ole järkevää jos sen voi ulkoistaa tehokkaasti. Periaatteessa usein suurimmat voitot ja tuotot tulevat näiden tuotantoketjujen hallinnasta eikä varsinaisesti itse tekemisestä.

Suomessa pitäisi investoida sellaiseen infrastruktuuriin, joka mahdollistaisi intialaisten asiantuntijoiden nopean tulon Suomeen. Lisäksi Suomen pitäisi tehdä Suomesta intialaisille viihtyisä maa asua ja elää. Intialaista ruoka tarjontaa pitäisi lisätä.
http://www.alexstubb.com/fi/blog/2007/#.Uax_KkDIZOE

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti