maanantai 3. kesäkuuta 2013

Pentikäinen tuhosi HS:n

Tabloid-Hesarin epäonnistuminen on painavana syynä Mikael Pentikäisen erottamiseen, arvelee Helsingin Uutiset kolumnissaan. Hyvin asioista perillä oleva kirjoittaja toteaa, että tabloidin seurauksena tilaukset ovat vähentyneet nopeammin kuin muilla lehdillä. Myöskään ilmoittajien tarpeita Pentikäinen ei ottanut huomioon, kirjoittaja toteaa.
http://mediaviikko.fi/kategoriat/uutiset/uutinen/helsingin-uutiset-pentikainen-epaonnistui-tabloid-uudistuksessa.html
Hesarin tilauslevikki on laskenut selvästi nopeammin kuin muiden tilattavien sanomalehtien levikit 2013 kuluessa. Sanoman hallitus arvosteli myös konsernijohtaja Harri-Pekka Kaukosta, jonka ei katsota tarttuneen riittävällä otteella Hesarin uudistuksen johtamiseen. Myös Hesarin toimituksen resurssien ja tuotetun sisältömäärän epäsuhde on puhuttanut hallitusta.
http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/239663-sanoma-kyllastyi-pentikaisen-sooloiluun
Pentikäisen teot voivat olla fataaleja Hesarille. Printti taistelee elämästä ja silloin ei ole varaa minkäänlaiseen taktiseen tai strategiseen virheeseen. Itse odotan mielenkiinnolla Rubert Murdochin kuolemaa ja seuraako siitä mahdollisesti amerikassa printin lopullinen tuho.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Rupert_Murdoch

Yleisesti ottaen yritykset kestävät niin kauan kuin niiden voimahahmot elävät eli kun Murdoch kuolee (joka väistämättä tapahtuu kohta) myös printtimedia kuolee Amerikassa Murdochin mukana.

Suomalaisille printin kuolema on merkittävää, koska paperiteollisuus työllistää vieläkin suhteellisen paljon ja tuottaa vieläkin merkittävät vientitulot.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti