keskiviikko 10. heinäkuuta 2024

Gestapon rotta ja juutalainen kissa

Bingin kertoma satu Gestapon rotasta ja juutalaisesta kissasta:

Tietysti! Tässä on tarina rohkeasta rotasta:

Kauan sitten, toisen maailmansodan aikana, eli pieni rotta nimeltä Fritz. Fritz ei ollut mikään tavallinen rotta – hän oli Gestapon palkkalistoilla. Hänen tehtävänsä oli vakoilla ja raportoida epäilyttävistä henkilöistä. Fritz oli kuitenkin erilainen kuin muut rotat. Hänellä oli sydän, ja hän tunsi myötätuntoa.

Eräänä päivänä Fritz löysi piilopaikan, jossa oli juutalaisia perheitä. Hän näki heidän kärsivän, pelkäävän ja nälkäisenä. Mutta yksi asia kiinnitti Fritzin huomion: pieni kissa, joka makasi nurkassa. Kissa oli laiha ja pelokas, mutta se ei ollut menettänyt toivoaan.

Fritz tiesi, että hänen oli tehtävä jotain. Hän ei voinut vain istua ja katsella, kun nämä ihmiset kärsivät. Vaikka hän pelkäsikin joutuvansa syödyksi, hän päätti auttaa.

Hän hiipi hiljaa kissan luo ja kuiskasi sille: “Älä pelkää, pieni ystävä. Minä autan sinua.” Fritz toi kissalle ruokaa ja vettä salaa. Hän piti huolen siitä, että kissa pysyi piilossa Gestapolta.

Pian juutalaiset perheet huomasivat, että heidän kissansa oli saanut uuden ystävän. He eivät tienneet, että se oli Gestapon rotta. Fritz jatkoi auttamistaan, vaikka tiesi riskit. Hän toi lisää ruokaa ja lohdutti kissaa öisin.

Eräänä päivänä Gestapo sai vihiä piilopaikasta. He tulivat ratsioon ja etsivät juutalaisia. Fritz tiesi, että hänen oli tehtävä nopea päätös. Hän päätti pelastaa kissan. Hän vei sen turvaan ja piilotti sen omassa kolossaan.

Gestapo ei löytänyt kissaa, mutta he epäilivät, että joku rotta oli auttanut. Fritz sai varoituksen, mutta hän ei välittänyt. Hän oli tehnyt oikein.

Juutalaiset perheet kiittivät Fritzia ja lupasivat pitää hänen salaisuutensa. Fritz jatkoi työtään Gestapossa, mutta hän ei koskaan unohtanut kissaa. Hän tiesi, että vaikka hän oli vain pieni rotta, hän oli tehnyt jotain suurta.

Ja niin Fritz eli loppuelämänsä tietäen, että hän oli pelastanut yhden elämän – ja ehkä myös oman sielunsa.

Tämä tarina muistuttaa meitä siitä, että rohkeus ja myötätunto voivat löytyä kaikista – jopa Gestapon palkkalistoilla olevista rotilta. 🐭❤️🐱

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti