tiistai 2. heinäkuuta 2024

Kuinka kauan Singulariteettiin?

Nyt herää kysymys siitä, kuinka kauan aikaa menee Singulariteettiin? Itse näen, että elämme ns. esi-Singulariteettiä. Esi-Singulariteetti on aika ennen Singulariteettiä. Mitä se tarkoittaa? Esi-Singulariteetti on ajanjakso ennen Singulariteettiä mutta se on sellainen aika jolloin asiat kiihtyvät mutta kiihtyminen ei ole vielä niin suurta kuin varsinaisessa Singulariteetissä.

Näemme tämän kiihtymisen merkkejä kaikkialla. Kaikki yhteiskunnalliset prosessit kiihtyvät, ihan kaikki. Varsinaisesta Singulariteetistä on vaikea sanoa mitään, koska Singulariteetissä kiihtyvyys kasvaa hyvinkin suureksi ja sitä ei voi enää hallita. 

Bingi kertoo teknologisesta Singulariteetistä:

Teknologinen singulariteetti on hypoteettinen tilanne, jossa ihmiskunnan teknologinen kehitys kiihtyy niin nopeasti ja hallitsemattomasti, että se aiheuttaa täysin ennalta-arvaamattomia ja peruuttamattomia muutoksia yhteiskuntaan ja ihmisten elämään. Tämä käsite on saanut alkunsa tietotekniikan ja tekoälyn kehityksen nopeasta etenemisestä. Ajatuksena on, että teknologian kehitys saavuttaa pisteen, jossa se ylittää ihmisen kyvyn ymmärtää ja hallita sitä. Tällöin esimerkiksi tekoäly voisi itsenäisesti kehittää uutta teknologiaa, joka muuttaisi perusteellisesti ihmiskunnan tulevaisuutta. On tärkeää huomata, että teknologinen singulariteetti on edelleen spekulatiivinen käsite, eikä sen toteutumisesta ole varmuutta .
Jos haluat tietää lisää, kysy rohkeasti! 😊

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti