lauantai 17. syyskuuta 2011

Velkakriisin taustaa

Heikki Patomäki pohtii euroopan velkakriisiä.


Kreikka ja Portugali ovat eläneet yli varojensa ja nyt on maksun hetki. Vaikka kiusaus laiskotteluun auringonpaisteessa appelsiinipuiden alla onkin ymmärrettävä, kukaan ei voi elää kovin pitkään vain velaksi. Jokaisen maan tulee pyrkiä tasapainoisiin budjetteihin ja huolehtia siitä, ettei tuonti ylitä vientiä, muuten seurauksena on velkaantuminen. Jos rahat ja vientitulot eivät riitä, on parempi vähentää kulutusta.
http://patomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83242-velkakriisin-syista-ja-seurauksista-kokonaisuus-ei-ole-osiensa-summa

http://patomaki.fi/?p=441#more-441

Itse en mielelläni auttaisi Kreikkaa tai muitakaan euroopan maita, koska maiden avustaminen ei ole järkevää. Ainut syy miksi avustaminen on jossain mielessä järkevää Suomelle löytyy siitä, että meillä on sama raha. Euro ei kuitenkaan ole millään teoreettisilla syillä enää perusteltavissa ja Euro pitäisi lopettaa ja siirtyä takaisin kansallisiin valuuttoihin. EU:lle ei nykymuodossa ole käyttöä vaan Suomen taloudelliset edut pitäisi turvata vapaakauppa alueella ja mahdollisesti WTO prosessin kiihdyttämisellä. Maailmankaupan vapauttaminen ja globaali integraatio ovat relevantteja vaihtoehtoja EU:lle ja regionaaliselle integraatiolle. Muutenkin Kiina näyttää paljon dynaamisemmalta yhteistyökumppanilta kuin EU ja Suomessa pitäisi mieluummin panostaa Brasiliaan, Afrikkaan, Kiinaan ja Venäjään. Tulevaisuuden kasvu ei tule enää Yhdysvalloista tai EU:sta vaan muualta.

http://hkt40.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83359-patomaen-porvarillista-populismia

http://finnsanity.blogspot.com/2011/09/halla-aho-salama-kreikka-juntta.html


http://jtalous.blogspot.com/2011/06/mita-raha-on.html


http://jpoli.blogspot.com/2011/09/maailmantalouden-kriisista.html

http://jpoli.blogspot.com/2011/09/elamanpyora-ja-talous.html

Monet näkevät spekulatiivisen rahan pahana mutta itse oman näkemykseni mukaan raha on juuri spekulaatiota ja informaatiota. Raha on talouden informaation käsittely väline ja on virheellistä yhdistää rahaa ja ns. reaalitaloutta. Itse olen jo aikoja sitten luopunut materiasta ja siirtynyt spirituaaliselle tasolle missä todellisuus on vain harhaa. Toivoisin, että te materiaan käpertyjät tulisitte pois sieltä itse luomastanne helvetistä, luopuminen on tie totuuteen.
http://takkirauta.blogspot.com/2011/09/uustraditionalismin-nousu.html

http://sampsa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83356-hesarin-pyha-sota

http://www.cnbc.com/id/44535393

http://aputoimittaja.puheenvuoro.uusisuomi.fi/83499-oliko-emu-rahaliitto-euro-finanssipiirien-saatanallinen-juoni


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti