torstai 16. elokuuta 2012

Lapset ja superäly

Siitä, että lasten tulisi rajoittaa kännykänkäyttöä, ei mainittu mitään. Tällainen linja uutisoinnissa aina koulujen alkaessa on toistunut lähes koko Lauri Kivisen pääjohtajakauden. Kivisen edellinen työnantaja on Nokia ja Suomessahan tunnetusti hyväveliverkostot toimivat.
http://blogit.iltalehti.fi/christer-sundqvist/2012/08/16/koululaisten-sateileva-tulevaisuus/

Christer Sundqvist kirjoittaa kännysäteilyn riskeistä lapsille. CS unohtaa kuitenkin iloisesti, että kännyt tuovat lapset lähemmäs superälyä. Nykylapset tulevat käytännössä elämään loppuikänsä superälyn kanssa eli jos heitä ei jo lapsena totuteta superälyyn niin superäly voi pelottaa heitä aikuisena. Turhien pelkojen kokeminen ja ahdistus on itsessään niin suuri syy totuttaa lapset jo nyt jatkuvasti läsnä olevaan superälyyn, että syöpäriski on täysin teoreettinen superälyn tottumis tarpeeseen verrattuna.

Käytännössä missä tahansa tulevaisuusskenaariossa tietokoneiden ja robottien yhteiskunnallinen merkitys tulee olemaan suuri nykylasten aikuistuessa. Lapsen tulee oppia pitämään tietokonetta ystävänään ja olemaan ahdistumatta superälystä.
http://sossumedia.blogspot.fi/2012/08/mannerheim.html

Tarve totuttaa lapsi on todellinen, koska superälyn kanssa he joutuvat elämään, joka tapauksessa. Heille ei tulla suomaan vaihtoehtoa.

Esim. lasten kuulovauriot lienevät todellinen uhka mutta vanhempien ei pitäisi hankkia lapsille kuulokkeita. Samoin liiallinen kännyily voi aiheuttaa esim. rasitusvammoja käsiin ja niskoihin mutta silloinkaan ei ole kyse ns. kännysäteilystä vaan mekaanisen liikkeen aiheuttamista pehmytkudosvammoista. Yleensäkin samojen asentojen jatkuva toistaminen on terveydelle vaarallista. Pelikonsolit aiheuttavat myös lihas- ja nivelside vammoja.

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen näkökulma tällä postauksella. Yleensä näkee vain artikkeleita liittyen pelkästään käytön vähentämisen puolestapuhumiseen. Tässä on argumentointia myös toiseen suuntaan. Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Realistisesti voidaan odottaa, että tietokoneiden yhteiskunnallinen käyttö kasvaa ja lapsille tekee hyvää tottua ettei tule turhia fobioita.

    VastaaPoista