perjantai 3. elokuuta 2012

Negatiivisista kierteistä ulos

Ihmiskunta on joutunut pahaan negatiiviseen kierteeseen. Erityisesti pelon ja vihan ruokkima kierre pitäisi katkaista. Tässä pelon ja vihan kierteessä on nyt vellottu aika kauan eli pikkuhiljaa kierre pitäisi saada katkaistua. Viha ja pelko syövät mustan aukon tavoin kaiken.

Omaksutut käyttäytymismallit periytyvät ja siirtyvät sukupolvelta toiselle yhä pahentaen kierrettä, negatiivisessa kierteessä on siis useita sitä kiihdyttäviä prosesseja ja tämä kertautumisilmiö on globaali vailla rajoja. Ihmiskunnan kehittyäkseen pitäisi rikkoa tämä negatiivisuuden kierre keinolla millä hyvänsä. Psyykkiskulttuurisen negatiivisen kierteen rikkomisen pitäisi olla prioriteettitasolla selkeästi ykkönen. Tämän kierteen rikkominen on huomattavasti tärkeämpää kuin esim. ilmastonmuutos. Ilmastonmuutos on hyvin vähäpätöinen ilmiö vihan ja pelon kierteeseen verrattuna ja sitäkään ei ihminen kykene ratkaisemaan ilman vihan ja pelon kierteen katkaisemista.
http://heikkisairanen.blogspot.fi/2012/07/avoin-vihrea-talous-kaiken-huippu.html

Vihreä Talous ei ainakaan millään järkevällä aikajänteellä ratkaise mitään...Vihan kierteen katkaisemisen pitäisi olla tärkein tavoite.
http://kaikenhuippu.wordpress.com/2012/07/23/kuukauden-kirja-avoin-vihrea-talous/

Materiaalisista resursseista lähteävät ajattelut menevät harhaan siinä, että ihmiskunta ei kärsi materian puutteesta vaan ongelmat ovat paljon syvemmällä. Maapallolla on aivan riittävästi materiaa ihmiskunnan tarpeisiin.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti