Vasta eurooppalaiset piirsivät arabisiirtomaidensa rajat omiin tarkoituksiinsa sopiviksi. Kolonialismin sitten päätyttyä erilaiset vahvat miehet ottivat kouriinsa arabivaltiot, jotka asiallisesti ottaen ovat keskenään kilpailevien etnisten ryhmien koonnoksia.http://www.lapinkansa.fi/Kolumnit/1194758594155/artikkeli/jattakaa+syyria+omilleen.html
Korhonen esittää kirjoituksessaan kolme väitettä: YK ei ole pystynyt ratkaisemaan Syyrian tilannetta, koska siihen sekaantuminen ei ole turvallisuusneuvoston jäsenten etujen mukaista; Syyrian valtiorakenne on äärimmäisen ongelmallinen; ja sisällissodat ovat yleensä pitkäkestoisia ja verisiä. Korhonen korostaa kirjoituksessaan, että Syyria tulisi jättää omilleen: ”Aseellinen puuttuminen Syyrian sotaan olisi kaikille suurvalloille liian kallista, liian arvaamatonta ja liian vaarallista.”http://ulkopolitist.wordpress.com/2012/08/14/poliittinen-realismi-ja-syyria-keskustelun-alastomat-keisarit/
http://en.wikipedia.org/wiki/Keijo_Korhonen
Keijo Korhonen kirjoittaa Syyriasta.
http://www.khilafah.com/index.php/analysis/asia/14461-the-major-powers-encourage-open-hostilities-against-muslims
Itse olen Korhosen kanssa samaa mieltä, että Syyrian asioihin ei pitäisi puuttua, ainakaan Suomen ei kannata puuttua. Yhdysvallat tekevät mitä haluavat ja se ei loppujen lopuksi ole Suomen asia. Syyriassa ei ole mitään suomalaisille kovinkaan tärkeitä intressejä. Tunnettujen suomalaispoliitikkojen huoli uhreista on järjetöntä, koska arabian tavat ovat arabien tapoja ja heidän sisäiset asiansa eivät kuulu vääräuskoisille suomalaisille.
Yhdysvalloille interventio Syyriaan voi olla järkevää, koska Syyria on strategisesti tärkeä Iranin vastaisissa operaatioissa ja lisäksi siellä on öljyä. Syyrian haltuunotto helpottaisi myös Irakin valvontaa, koska silloin Irakin kapinalliset eivät voisi käyttää Syyriaa tukikohtana. Syyrian haltuunotto kannattaisi tehdä yhtäaikaa Iran operaation kanssa. Syyrian haltuunotto antaisi myös lisää tilaa Iranin vastaisiin operaatioihin.
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=3&id=4601
Syyrian haltuunotto on sotilaallisesti Yhdysvalloille järkevää sillä sen avulla saadaan Iranin haltuunottoon lisää operaatiotilaa. Tila on tärkeä resurssi.
http://riikkasoyring.nettisivu.org/suomi-syyria-ja-suuri-shakkipeli-kansojen-ryostoretki/
Pitkässä pelissä voiton ratkaisee raaka-ainevarojen hallinta eli hallitsemalla lähi-itää; Yhdysvallat takaa asemansa seuraavaksi 500 vuodeksi.
http://hikipaja.blogspot.fi/2012/07/waltzista-ja-lahi-idan.html
http://ainofriman.blogspot.fi/2012/08/uskon-asia.html
http://www.verkkomedia.org/news.asp?mode=10&id=4619
http://friendsofsyria.wordpress.com/2012/08/13/syrian-diplomat-my-soul-is-not-for-sale/
Venäjällä ei ole sotilaallista voimaa mihinkään eli Yhdysvallat ei välitä sen tahdosta. Kiina taipuu Yhdysvaltojen (ja Hillary Clintonin) tahtoon, kun saa takuut öljyn saannista ja siitä, että kauppasuhteet Yhdysvaltoihin ja investoinnit käyvät ilman häiriötä ja turhat ihmisoikeushömppäilyt eivät häiritse kauppaa. Lisäksi Kiina halunnee turvata kiinan eliitin lapsien opiskelun Yhdysvalloissa ja vapaan elämän tyylin.
Kiinalle Syyrialla ei ole mitään merkitystä mutta kiinalaisten elektroniikkayritysten maailman valloitus ja raaka-aineiden saatavuudesta ei tingitä. Syyria lähtee ja ZTE ja Huawei jäävät.
http://jtalous.blogspot.fi/2012/08/kannymarkkinat-kypsia.html
http://jtalous.blogspot.fi/2012/04/kiina-ja-monikansalliset-yritykset.html
http://tietsikka.blogspot.fi/2012/04/kiinalla-oma-valtiollinen.html
http://www.tietokone.fi/uutiset/nokia_alamaessa_mutta_niin_myos_iphone
Syyriaa tukemalla Kiina pelaa Yhdysvalloilta myönnyksiä vientiyrityksilleen.
http://jtalous.blogspot.fi/2011/12/kiina-rakentaa-teita-keniaan.html
http://bafric.blogspot.fi/2011/10/gaddafi-dead.html
The larger point is that as long as Washington stays firm that no U.S. ground troops will be deployed, à la Kosovo and Libya, the cost to the United States will be limited. Victory may not come quickly or easily, but it will come. And the payoff will be substantial. Iran would be strategically isolated, unable to exert its influence in the Middle East. The resulting regime in Syria will likely regard the United States as more friend than enemy. Washington would gain substantial recognition as fighting for the people in the Arab world, not the corrupt regimes.http://www.foreignpolicy.com/articles/2012/06/04/the_real_reason_to_intervene_in_syria?page=0,1
http://jpoli.blogspot.fi/2012/08/peak-oil.html
Yhdysvaltalaiset ymmärtävät öljyn strategisen luonteen.
http://jpoli.blogspot.fi/2012/07/usan-pakistan-politiikka.html
Syyrian sota tarjoaisi myös mahdollisuuden testata taistelurobotteja ja aseita todellisuutta tarkasti jäljittelevissä oloissa tietokonesimulaatioiden sijaan.
http://natonalla.blogspot.fi/2012/06/usan-presidentti-ja-drone-sodat.html
http://murphyssoninlaw.blogspot.fi/2012/08/soininvaara-juutalaisten-pyha-tehtava.html
Näytä suurempi kartta
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti